skip to Main Content
WordPress, 5 Moduri în Care Poți Păstra Performanța Website-ului
WordPress, 5 moduri în care poți păstra performanța website-ului
VPS
1. Alternative Bluehost, opțiuni pentru hosting WordPress
2. VPS Server, Istorie și Prezentare
3. Server dedicat, Când ar trebui să investesc într-un server dedicat?
4. SMTP, modalitatea de funcționare a celui mai utilizat protocol
5. Hosting în industria website-urilor pentru adulți, cei mai buni furnizori
6. Securitate web, moduri în care se realizează un atac
7. Securitatea cibernetică, cele mai comune amenințări și cum le putem evita
8. XPath, un nou tip de atac de care trebuie să ne ferim
9. Securitatea sistemelor instituțiilor de învățământ
10. Găzduire web pentru dezvoltatori, informații și opțiuni
11. Găzduire Magento
12. Phishing, furturile de identitate
13. WordPress, 5 moduri în care poți păstra performanța website-ului
14. Plesk vs cPanel, ce aspecte trebuie luate în considerare
15. Securitate VPS, secretele pe care le poți utiliza în propriul beneficiu
16. Găzduirea mai multor domenii, opțiuni și furnizori ai acestor servicii
17. Termeni Linux, 10 noțiuni cruciale pe care ar trebui să le cunoașteți

WordPress, 5 moduri în care poți păstra performanța website-ului. Dincolo de trafic și crearea de conținut, uităm de alte sarcini la fel de importante.

Introducere

Trebuie să țineți cont de foarte multe atunci când administrați un website. Nu contează cât de mare sau mic este acesta. Este ușor să fii prins în construirea traficului și în crearea de conținut. Pe de altă parte, uităm să participăm la sarcini mai fundamentale (dar la fel de importante).

De exemplu, este vital să fii atent întotdeauna la performanțele website-ului. Vitezele rapide de încărcare pot juca un rol semnificativ în experiența vizitatorilor. Pot determina câte vizualizări de pagini și conversii obțineți.

Vestea bună este că menținerea rapidă a website-ului dvs. WordPress nu trebuie să fie o provocare.

În această postare, vom analiza cinci moduri de a menține performanțele excelente pe website-ul WordPress. Să trecem la treabă!

De ce performanța website-ului ar trebui să fie o prioritate

Mulți factori modelează modul în care oamenii interacționează cu website-ul dvs. De exemplu, designul și conținutul acestuia. Cu toate acestea, performanța poate fi cel mai important element în această ecuație.

Prin ”performanță”, ne referim la cât de rapid se încarcă paginile website-ului dvs. Nu trebuie neglijat și cât de bine se menține într-un trafic simultan. Website-urile lente și nesigure tind să alunge vizitatorii din frustrare.

Cu cât este mai lent website-ul dvs., cu atât este mai mare ”rata de respingere”. Termenul se referă la numărul de persoane care pleacă după vizionarea scurtă a unei singure pagini.

Dacă vitezele lente ale paginii vă sperie publicul, designul și conținutul website-ului dvs. nu vor conta. Prin urmare, este important să vă asigurați că website-ul dvs. este performant în orice moment. Indiferent dacă este vizionat de o persoană sau de o sută.

Din fericire, nu trebuie să fii priceput pentru a face acest lucru.

5 modalități de a menține performanța website-ului WordPress

Ne vom concentra asupra celor mai bune tehnici pentru a menține performanțele ridicate. Rețineți că ne vom concentra pe instrumente specifice WordPress. Multe dintre strategiile următoare se aplică la fel de bine și website-urilor construite pe orice altă platformă.

Primul lucru pe care doriți să îl faceți este să testați website-ul dvs. Observați care este performanța actuală. Cu aceste informații în mână, puteți începe să luați măsuri pentru a reduce timpul de încărcare.

1. Păstrați-vă versiunea actualizată a WordPress

Am pus această tehnică specială la primul punct dintr-un motiv. Toate sfaturile de îmbunătățire din lume nu vă vor ajuta dacă arhitectura de bază a website-ului dvs. îl va reține.

Dezvoltatorii WordPress lansează actualizări frecvente pentru platformă. Este vital să vă mențineți website-ul la cea mai recentă versiune. Acest lucru este important din motive de securitate web.

Cu toate acestea, ajută și la menținerea performanței website-ului. Multe actualizări eliberează modificări și optimizări esențiale pentru asigurarea timpilor de încărcare fără probleme.

Mai mult decât atât, o instalare WordPress învechită este mai probabil să intre în conflict cu browserele vizitatorilor. Probleme pot să apară și cu versiuni mai noi de plugin-uri și teme. Acest lucru poate încetini website-ul dvs. și chiar poate defecta diverse funcții.

Actualizarea WordPress este simplă. Panoul de administrare va afișa o notificare ori de câte ori o nouă versiune este disponibilă. Realizând acest mic pas, puteți face o diferență uriașă în performanța și stabilitatea website-ului dvs.

2. Optimizați imaginile de pe website

Diverse tipuri de conținut și funcții pot încetini website-ul. Cu toate acestea, puține elemente au un impact la fel de mare ca imaginile și alte suporturi. Fișierele cu imagini tind să fie mari și ”grele”. Asta înseamnă că vor dura mai mult pentru a fi redate, încetinind procesul de încărcare a paginii.

Acest lucru este relevant dacă aveți o mulțime de imagini și dacă acestea sunt mari sau de înaltă calitate. Acestea fiind spuse, probabil că utilizați toate mijloacele media dintr-un motiv. Includerea multor imagini în conținut este un mod excelent de a atrage atenția vizitatorilor și de a crește implicarea.

Pentru a obține cel mai bun rezultat din ambele părți, puteți optimiza toate imaginile website-ului. Acest lucru reduce dimensiunile fișierelor lor fără o reducere semnificativă a calității.

Există o mulțime de plugin-uri WordPress care vă pot ajuta să faceți acest lucru. De exemplu, foarte popularul EWWW Image Optimizer.

Plugin-uri de acest fel chiar pot automatiza procesul, optimizând fiecare nouă imagine pe care o încărcați. Acest lucru vă poate economisi mult timp.

3. Implementați o soluție de cache

Când cineva vizitează una dintre paginile website-ului dvs., trebuie să se întâmple o serie de lucruri. În primul rând, browser-ul lor trimite o solicitare serverului website-ului. Apoi, server-ul trimite datele necesare pentru construirea paginii. Când toate aceste informații sosesc, pagina poate fi afișată vizitatorului.

Uneori, acest proces este atât de rapid încât este imperceptibil. Dacă pagina dvs. este complexă sau utilizatorul este situat departe de server-ul dvs., poate dura câteva secunde. „Caching” este o modalitate de a reduce timpul de încărcare. Astfel, se salvează versiunile website-ului dvs. la care browserele pot avea acces mai rapid.

Cache-ul poate fi un subiect complex și vine sub diverse forme. Cu toate acestea, poate fi implementat cu ușurință folosind pluginuri. Nu este necesară nicio configurație tehnică. Pentru aceasta, utilizatorii WordPress ar putea dori să apeleze la WP Super Cache.

Acest plugin creează versiuni statice ale paginilor website-ului dvs. Acestea se afișează mult mai rapid pentru vizitatori. Poate fi configurat pentru a rula automat, în doar câteva minute. De asemenea, poate fi personalizat pentru a răspunde nevoilor dvs. precise.

4. Conectați website-ul dvs. WordPress la CDN (Content Delivery Network)

Această tehnică este o extensie a ultimei. O CDN este o modalitate la scară largă de a realiza cache pe website-ul dvs. Mai mult decât atât, poate fi și extrem de eficientă.

CDN este o rețea de servere, de obicei răspândite în întreaga lume. Copiile website-ului dvs. vor fi stocate pe fiecare server. Când un vizitator accesează una dintre paginile sale, datele vor fi transferate de pe server-ul cel mai apropiat.

Acest lucru poate reduce foarte mult timpul de încărcare. Informațiile de pe website-ul dvs. nu trebuie să ”călătorească” atât de departe. În plus, multe CDN-uri oferă funcții suplimentare de îmbunătățire a performanței. Cloudflare este un exemplu perfect (și popular).

Are 180 de centre de date situate pe tot globul. În acest mod, oferă website-ului tău o acoperire masivă și o mulțime de opțiuni de performanță și securitate. Pentru mai multe informații legate de acest subiect, puteți citi articolul nostru despre securitatea cibernetică. În plus, setarea acestuia pe website-ul dvs. este simplă.

5. Actualizați planul de hosting, după cum este necesar

Este posibil să încercați toate strategiile enumerate mai sus. Observați, totuși, vitezele mai mici ale paginii. Acest lucru este frecvent întâlnit. În special, în cazul în care website-ul dvs. a crescut foarte mult în ultimul timp. O altă situație este dacă primește mai mulți vizitatori decât obișnuia în trecut.

În acest scenariu, problemele de performanță pot indica pur și simplu că v-ați depășit planul de găzduire actual. Dacă vă alegeți cu atenție unele companii de hosting, ar trebui să găsiți menținerea rapidă a vitezei de încărcare. Planurile de nivel inferior nu oferă, uneori, resursele de care website-ul are nevoie pentru a funcționa fără probleme.

La fel ca mulți alți proprietari de website-uri, ați pornit de la un plan de bază de găzduire partajat. Poate doriți o schimbare. Luați în considerare actualizarea la un plan de găzduire Virtual Private Server (VPS).

Acesta vă va oferi mai multe resurse și o arhitectură mai scalabilă. Ambele contribuie la menținerea performanțelor de top. Puteți, de asemenea, să luați în considerare un plan de găzduire WordPress gestionat. Acesta costă puțin mai mult. Însă, furnizorul va gestiona o mulțime de sarcini cruciale legate de performanță, pentru dvs.

Concluzie

Performanța este ceva de care va trebui să fiți la curent pe toată durata de viață a website-ului. Un website care se încarcă rapid într-o zi poate deveni lent, în timp. Toate acestea se întâmplă pe măsură ce crește și devine mai popular.

Prin urmare, este crucial să testați performanțele website-ului dvs. în mod regulat. Faceți tot ce puteți pentru a menține viteze rapide de încărcare.

Cinci dintre cele mai bune metode, pentru utilizatorii WordPress, de a face acest lucru:

  • menținerea versiunii dvs. WordPress actualizată;
  • optimizarea imaginilor de pe website-ul dvs.;
  • implementarea unei soluții de caching;
  • conectarea website-ului dvs. la CDN;
  • actualizarea planul de găzduire, după cum este necesar.

Aveți întrebări cu privire la oricare dintre tehnicile despre care am discutat în acest articol? Dă-ne de veste în secțiunea de comentarii de mai jos!

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *