skip to Main Content
VPS Server, Istorie și Prezentare
VPS Server, Istorie și Prezentare
Hosting
1. Alternative Bluehost, opțiuni pentru hosting WordPress
2. VPS Server, Istorie și Prezentare
3. Server dedicat, Când ar trebui să investesc într-un server dedicat?
4. SMTP, modalitatea de funcționare a celui mai utilizat protocol
5. Hosting în industria website-urilor pentru adulți, cei mai buni furnizori
6. Securitatea cibernetică, cele mai comune amenințări și cum le putem evita
7. XPath, un nou tip de atac de care trebuie să ne ferim
8. Securitatea sistemelor instituțiilor de învățământ
9. Găzduire web pentru dezvoltatori, informații și opțiuni
10. Găzduire Magento
11. Phishing, furturile de identitate
12. Plesk vs cPanel, ce aspecte trebuie luate în considerare
13. Securitate VPS, secretele pe care le poți utiliza în propriul beneficiu
14. Shared hosting, informații și prezentare pentru începători
15. GDPR (Regulamentul general privind protecția datelor)
16. Domenii, care este diferența dintre numele de domeniu și hosting
17. Găzduirea mai multor domenii, opțiuni și furnizori ai acestor servicii
18. Termeni Linux, 10 noțiuni cruciale pe care ar trebui să le cunoașteți
19. Guest posting, ghidul complet pentru bloggeri în 2020

VPS Server, istorie și prezentare – cu o mulțime de opțiuni diferite de hosting disponibile, de la găzduire partajată la servere dedicate, mulți utilizatori s-ar putea pierde în toate expresiile tehnice.

Am creat acest articol despre serverele virtuale private (adică VPS), utilizările, avantajele, dezavantajele lor și multe altele. Am inclus, de asemenea, mici comparații între serverele VPS și alte soluții de găzduire.

VPS Server, ce este virtualizarea?

Să începem cu o scurtă explicație despre ce este exact virtualizarea. În cazul nostru, virtualizarea este actul de a crea o versiune virtuală a ceva, incluzând sisteme hardware virtuale de calculator, dispozitive de stocare și resurse de rețea de calculatoare.

Se realizează folosind un software de virtualizare cunoscut sub numele de hipervizor. În general, un VPS este o mașină virtuală, care îndeplinește funcțiile unui server, care rulează pe hardware-ul serverului puternic.

Istoria virtualizării

În primul rând, să vă descriem cele mai importante evenimente istorice și repere care au modelat virtualizarea în tehnologia avansată pe scară largă, utilizată astăzi.

Invenția mașinilor virtuale

La începutul anilor ’60 calculatoarele nu puteau executa decât o sarcină la un moment dat. Dacă există mai mult de o sarcină de executat, trebuia să asamblați procesele în loturi și să le executați ca atare.

Aceasta era norma de atunci deoarece majoritatea utilizatorilor de computere se aflau în Comunitatea Științifică și astfel, sistemul de prelucrare a loturilor menționat anterior părea să se potrivească nevoilor lor.

Aproximativ în același timp, IBM a început dezvoltarea sistemului mainframe S / 360. Acesta a fost inițial proiectat ca un înlocuitor larg pentru multe dintre sistemele lor existente, cu accent pe compatibilitatea înapoi.

Virtualizarea aplicațiilor

Cu ajutorul compilatoarelor Unix și C, un utilizator cu experiență putea rula aproape orice program de pe orice platformă. A fost necesară însă, încă o compilare a tuturor software-urilor de pe platforma pe care doritorul urma să o ruleze.

Adoptarea mainstream a virtualizării hardware

Așa cum a fost acoperit în secțiunea Invenția mașinii virtuale, IBM a fost primul care a adus conceptul de mașini virtuale în mediul comercial. Mașinile virtuale, așa cum se aflau pe Mainframes-urile IBM, sunt încă utilizate astăzi. Cu toate acestea, majoritatea companiilor nu utilizează cadre principale.

În ianuarie 1987, Insignia Solutions a demonstrat un emulator software numit SoftPC. SoftPC a permis utilizatorilor să ruleze aplicații Dos pe stațiile lor de lucru Unix. Acesta este un lucru care nu a fost niciodată posibil înainte.

La momentul respectiv, un computer capabil să ruleze MS-DOS costa în jur de 1.500 USD. SoftPC le-a oferit utilizatorilor cu o stație de lucru Unix posibilitatea de a rula aplicații DOS pentru doar 500 de dolari.

Până în 1989, Insignia Solutions lansase o versiune Mac a SoftPC, oferind utilizatorilor Mac aceleași capabilități. Ei au adăugat capacitatea de a rula aplicații Windows, nu doar aplicațiile DOS.

Până în 1994, Insignia Solutions a început să vândă software-ul ambalat cu sisteme de operare preîncărcate, inclusiv SoftWindows și SoftOS / 2.

Ce este un VPS server?

Un VPS sau un Virtual Private Server, este un serviciu utilizat în lumea de găzduire unde acționează ca un server dedicat autonom.

Odată cu utilizarea tehnologiei cloud și a virtualizării, VPS intră în joc. Un server VPS are propriile resurse dedicate, dar diferența este că într-un server fizic puternic poate exista mai mult de un VPS Server.

Prin utilizarea virtualizării, serverul fizic este împărțit în numărul necesar de servere private virtuale și resursele sunt dedicate în consecință. Următoarea imagine va facilita înțelegerea ideii de VPS.

Ce este un VPS Server

După cum se arată mai sus, resursele sunt dedicate acelui VPS specific. Ceea ce înseamnă că nu va trebui să partajați CPU, RAM sau alte date cu altcineva. Performanța va fi garantată cu un VPS, mai degrabă decât să fiți nevoit să vă faceți griji în mod constant atunci când utilizați un serviciu de gazduire partajat.

Acces complet la rădăcină

VPS server vine cu acces complet la rădăcină la fel ca utilizarea unui server dedicat și de asemenea, cu o mai bună securitate. Dacă se întâmplă ceva cu un VPS din sistem, acesta nu vă va afecta deoarece VPS-ul dvs. este complet izolat.

Există câteva avantaje cheie care trebuie luate în considerare atunci când utilizați un VPS server. O caracteristică de top este o scădere remarcabilă a prețului în raport cu un server dedicat.

Pentru o mai bună înțelegere, permiteți-mi să arăt diferența dintre un VPS server și servicii de hosting partajate.

Un serviciu de găzduire partajat este pur și simplu un server în care vă puteți găzdui site-ul, dar serverul este distribuit între mai mulți utilizatori. În timp ce datele dvs. sunt stocate în server, memoria RAM, lățimea de bandă și alte resurse sunt partajate între utilizatori.

Performanțe mai slabe

Acest lucru are potențialul de a duce website-ul dvs. la performanțe slabe, ceea ce, la rândul dvs., vă limitează să răspundeți la solicitările clienților.

În cadrul găzduirii partajate, nu aveți posibilitatea de a alege software-ul de care aveți nevoie. Obțineți doar ceea ce este furnizat de compania de hosting. Cu toate acestea, există posibilitatea de a solicita software-ul de la furnizorul de găzduire.

În plus, există o lipsă de securitate, deoarece dacă serverul este față în față cu o activitate dăunătoare, întregul server, inclusiv toți utilizatorii, sunt afectați. În ciuda tuturor negativității, un VPS server va rezolva practic toate dezavantajele.

Este sigur, aveți acces pentru a instala orice software aveți nevoie și veți avea propriul set de resurse.

Un VPS server este o alegere perfectă de găzduire, deoarece are un echilibru între performanță, securitate și preț. Există problema de preț pentru un VPS, deoarece este mai scump decât un serviciu de găzduire partajat.

Ce trebuie luat în considerare este faptul că va trebui să știți cum să gestionați un cont VPS.

Dacă sunteți suficient de capabil cu tehnicile care vin cu hostingul VPS server, atunci aceasta este cea mai bună opțiune. În acest mod vă puteți dezvolta afacerea așa cum doriți, fără nicio restricție.

Ce înseamnă VPS?

Prezența online pentru o afacere este un factor crucial. Tehnologiile de internet au devenit o parte din viața noastră de zi cu zi. Am implementat deja activități care variază de la comunicarea între noi și până la achiziționarea de produse și servicii online.

Datorită acestui fapt, există o mare oportunitate de a vă orienta către nou. Poate aveți un website unic foarte atractiv, dar va fi oare suficient? Dacă website-ul dvs. nu va putea gestiona traficul care va veni pe website, acest lucru va duce la o cădere a potențialilor dvs. clienți.

Aici vine jocul VPS server. Un VPS este un server privat virtual și așa cum sugerează numele, este un server virtual. Acronimul este folosit atunci când se referă la găzduirea VPS și adesea oamenii îl confundă cu VPN. Cele două expresii sunt lucruri complet diferite.

Mai multe oportunități cu un VPS server

Un VPS server are capacitatea de a face mai mult decât să găzduiască un site web. Vom vorbi mai mult despre asta într-un material viitor. Un VPS funcționează foarte similar cu un server dedicat. Singura diferență este că, în loc să ai un server fizic, vei partaja un server fizic.

Sună destul de similar cu găzduirea partajată? Pare similar, dar este mai mult ca o combinație de hosting partajat și servere dedicate. Un VPS va avea propriile resurse dedicate la fel ca într-un server dedicat. Într-un server fizic, vor exista mai mult de un VPS (aici vine jocul virtualizării).

Să încercăm să aflăm ce este exact gazduirea VPS server. În găzduirea partajată, un server fizic este împărțit între mai mulți utilizatori. Resursele sunt partajate între utilizatorii respectivi. Resursele și traficul vor fi împărțite celorlalți utilizatori și nu veți avea acces complet pentru a personaliza serverul așa cum doriți.

Cu toate acestea, într-un server privat virtual, nu veți partaja niciuna dintre resursele care vi s-au oferit. Veți avea libertatea de a vă personaliza serverul așa cum doriți să funcționeze.

Diferența dintre un VPS și un server dedicat este că un server dedicat se află pe un server fizic, în timp ce VPS server va avea alte VPS-uri pe un dispozitiv fizic.

VPS vs Server dedicat

Un VPS server este capabil să îndeplinească unele dintre funcțiile unui server dedicat. Diferența este de preț și câteva limite. Un VPS este o mașină virtuală care rulează pe un server puternic. Un server dedicat este un computer complet închiriat unei persoane.

Prin urmare, există o mare superioritate! Serverele dedicate sunt peste serverele VPS în ceea ce privește alocarea resurselor. Vă puteți imagina ca diferența dintre a împărți o mașină cu alți pasageri și a conduce de unul singur.

În acest exemplu, împărtășirea unei mașini cu alți 4 pasageri ar avea un VPS. Astfel, resursele dvs. sunt împărțite între pasageri (ca toți pasagerii care împărtășesc aer condiționat și muzică de la radio).

A avea un server dedicat, pe de altă parte este ca și cum ai conduce o mașină pe cont propriu. Aveți control deplin asupra tuturor resurselor mașinii. Găzduirea VPS server are, fără îndoială, beneficiile sale. Dar nici nu o pot compara cu cantitatea de resurse pe care le obțineți de pe serverele dedicate.

Gazduirea VPS este de asemenea foarte sigură. Cu toate acestea, serverele dedicate sunt încă din nou într-un alt nivel aici. Cel mai bun mod de a-l descrie ar fi să compari un VPS cu deținerea unui apartament într-o clădire de apartamente. În timp ce un server dedicat este ca și cum ai deține o casă autonomă cu pereți foarte înalți.

Acum, apartamentele dintr-o clădire au pereți între ele, asigurând astfel confidențialitate și securitate decentă, cu toate acestea, totuși nu se poate compara cu cantitatea de confidențialitate și securitate pe care ți-ar oferi-o o casă autonomă.

VPS server sau Gazduire Partajată

Cantitatea de lățime de bandă în și în afara serverului dvs. este o considerație. Lățimea de bandă de intrare este de obicei, mai puțin importantă decât lățimea de bandă de ieșire. Deoarece, cu excepția cazului în care vizitatorii dvs. vor încărca o mulțime de date, cererile HTTP de intrare vor avea dimensiuni reduse în comparație cu documentele și imaginile pe care site-ul dvs. le va returna pentru fiecare solicitare de pagină.

Platformele de găzduire partajate nu sunt de obicei configurate pentru volume mari de trafic și procesare. Puterea serverului trebuie distribuită între zeci sau uneori sute sau mii de alți utilizatori și site-uri web.

Însă, pentru site-urile de dimensiuni medii, cum ar fi site-urile de prezentare companii sau chiar bloguri mici, găzduirea partajată este perfect acceptabilă. Site-urile care necesită funcții mai intense din partea serverului, cum ar fi magazinele online sau site-urile care generează documente precum facturi sau citate, sau site-uri care convertesc audio sau video din, ar putea avea nevoie de mai multe resurse alocate decât ar avea contul dvs. mediu de găzduire partajat.

În plus, site-urile care au o lățime de bandă de ieșire mai mare, cum ar fi cele care furnizează documente audio sau documente pentru utilizatori, vor avea nevoie de lățime de bandă suplimentară (și spațiu pe disc) pe care este posibil ca gazduirea comună să nu le ofere și un VPS ar fi mai bun în acele cazuri.

Necesitățile de procesare și lățimea de bandă

Numărul simplu de vizitatori sau încărcări de pagină pe site-ul dvs. poate să nu descrie complet necesitățile de procesare și lățime de bandă a site-ului dvs. Dacă site-ul nu este optimizat corespunzător pentru procesare, serverul va trebui să lucreze mai mult pentru fiecare încărcare a paginii.

Dacă utilizați o rețea de livrare a conținutului (CDN), atunci utilizarea lățimii de bandă de ieșire va fi considerabil mai scăzută. Imaginile și alte fișiere statice vor fi difuzate din alte locații.

Un pachet de găzduire partajat este, desigur, împărțit mai multor ocupanți. Prin urmare, dacă aveți un „vecin zgomotos” care consumă memorie, atunci vor exista mai puține disponibilități. Website-urile rămase, inclusiv al dvs., vor avea de suferit la performanță.

Limitări de resurse

Furnizorii moderni de găzduire partajată vor combate acest lucru prin introducerea limitărilor de resurse. De ex. utilizarea memoriei RAM, numărul maxim de procese și procentul maxim de procesor.

Acestea funcționează pentru a combate problema „vecinului zgomotos”.  Posibilitatea de a rupe temporar aceste limite de resurse partajate este denumită „explozie”. Aceasta este de obicei o opțiune pentru companiile de hosting.

Într-o măsură mult mai mică, problema zgomotoasă a vecinului este prezentă și pe serverele VPS. Acest lucru se poate întâmpla când sunt mai mulți chiriași per nod de server.

Mai multe servere virtuale pot fi rulate pe un singur server fizic. Hipervizorii moderni (software-ul care rulează mașina-mamă) sunt suficient de inteligenți pentru a siloza VPS-urile foarte bine.

Chiar dacă un VPS este greu și rămâne fără memorie până la punct, dacă are o panică sau o stare de oprire a kernelului, celelalte VPS-uri de pe aparatul părinte nu vor lua în general nicio notificare.

Dar, mai multe gazde oferă, de asemenea, explozie de CPU și RAM pentru VPS-uri, care pot afecta în continuare propriul dvs. server privat.

Pachete dedicate VPS server

Există pachete „dedicate virtuale” la unele companii de hosting, care furnizează toate resursele unui singur părinte, pentru a evita vecinii zgomotoși.

Una dintre diferențele majore între gazduirea VPS și găzduirea partajată este prețul mediu al fiecărei platforme. Gazduirea partajată ar putea fi cuprinsă între 2 și 30 de dolari pe lună de la diverși furnizori, în timp ce VPS-urile încep de undeva în jurul valorii de 30 de dolari, fără aproape nici o limita superioară a prețurilor.

Cu aceste diferite puncte de preț vin cantități diferite de resurse, inclusiv suport, resurse de memorie / procesor, spațiu pe disc și lățime de bandă.

Diferenți furnizori de găzduire pot oferi puncte de preț diferite pentru disponibilitatea aparent identică a resurselor, dar asigurați-vă că discerneți cu atenție aceste diferențe. Aflați ce tip de scalabilitate este disponibil, dacă există soluții de copiere integrate pentru platformă, timpi de răspuns de asistență și ce porțiuni ale platformei de găzduire sunt gestionate.

De asemenea, ar trebui să întrebați pentru a vedea ce documentație de autoservire este prezentă și dacă puteți previzualiza panoul de control și interfața de management pentru găzduire. În cele din urmă, vedeți dacă există costuri suplimentare necesare pentru oricare dintre aceste suplimente care v-ar putea afecta costurile finale de gazduire lunară sau anuală.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *