skip to Main Content
Shared hosting, informații și prezentare pentru începători
Shared hosting, informații și prezentare pentru începători
cPanel/WHM
1. SMTP, modalitatea de funcționare a celui mai utilizat protocol
2. Securitatea cibernetică, cele mai comune amenințări și cum le putem evita
3. XPath, un nou tip de atac de care trebuie să ne ferim
4. Găzduire web pentru dezvoltatori, informații și opțiuni
5. Găzduire Magento
6. Phishing, furturile de identitate
7. Plesk vs cPanel, ce aspecte trebuie luate în considerare
8. Securitate VPS, secretele pe care le poți utiliza în propriul beneficiu
9. Shared hosting, informații și prezentare pentru începători
10. Găzduirea mai multor domenii, opțiuni și furnizori ai acestor servicii
11. Termeni Linux, 10 noțiuni cruciale pe care ar trebui să le cunoașteți

Shared hosting, informații și prezentare pentru începători. Este considerată cea mai bună platformă pentru configurarea unui website cu un buget limitat.

Introducere

Este considerată una dintre cele mai accesibile soluții de web hosting. Este o platformă de web hosting obișnuită, folosită de un număr mare de website-uri.

Platforma aceasta este, de obicei, preferată de bloggeri, proprietari de mici afaceri și start-up-uri. Este considerată cea mai bună variantă pentru configurarea unui website cu un buget limitat.

Intenționați să utilizați shared hosting pentru blog-ul sau website-ul dvs.? Parcurgeți cele mai importante aspecte despre shared hosting menționate mai jos:

Ce este shared hosting

În această platformă, mai multe website-uri sunt găzduite pe un singur server. Toate website-urile găzduite pe server împărtășesc resursele server-ului. Fiecărui website i se alocă o cantitate specifică de resurse pe server, conform planului de hosting ales.

Proprietarul website-ului sau al blog-ului poate alege între shared hosting Windows sau Linux. Alegerea sistemului de operare depinde de preferințele proprietarului website-ului. Se bazează, de asemenea, pe tipul limbajului de codificare și al platformei de dezvoltare utilizate.

Cum funcționează platforma

Un server de shared hosting este porționat pentru a găzdui mai multe conturi de clienți. Fiecare client are control asupra website-ului său. Poate urmări activitatea de pe blog, a e-mail-urilor și a bazelor de date.

Resursele și costul server-ului sunt împărțite de toți clienții.

Cu alte cuvinte, este la fel ca închirierea unui apartament, alături de alte persoane. Aveți propria cameră, dar resursele, precum energia electrică, apa și zonele comune sunt partajate de toți membrii.

Motivul pentru care această soluție este considerată ca fiind accesibilă se datorează costului complet și întreținerii. Acestea sunt distribuite în mod egal, între toți membrii.

În ce fel diferă shared hosting de hosting VPS și servere dedicate

Shared hosting:

 1. Definiție: în această platformă, mai multe website-uri sunt găzduite pe același server. Resursele server-ului sunt împărțite de toate conturile;
 2. Securitate: website-ul dvs. împarte un server cu celelalte website-uri. Există posibilitatea ca IP-ul dvs. să fie înscris pe ”lista neagră”. Se întâmplă acest lucru în cazul în care activitățile dăunătoare sunt efectuate de un alt client;
 3. Performanță: resursele sunt limitate, deoarece sunt împărțite de mai multe conturi. Drept urmare, viteza și performanța website-ului ar putea fi afectate.

Hosting VPS:

 1. Definiție: într-un VPS, un acces root complet este oferit unui client. Conturile clienților sunt găzduite pe un server fizic care este partajat și de celelalte VPS-uri;
 2. Securitate: într-un VPS, numărul de clienți cu care partajați server-ul fizic este mai mic decât în shared hosting. Clientul este responsabil pentru website-urile și aplicațiile care rulează pe VPS și pentru IP-ul asociat cu VPS. Șansele de a fi afectate de celelalte website-uri sunt extrem de mici;
 3. Performanță: VPS oferă acces complet la root și o cantitate mai mare de resurse decât în shared hosting. În VPS, puteți:
 • implementa propriul grup de aplicații pe server. Astfel, obțineți un control complet asupra operațiunilor și actualizărilor sale;
 • gestiona și rula website-uri și aplicații de dimensiuni medii și mari.

Servere dedicate:

 1. Definiție: în servere dedicate, server-ul fizic complet este dedicat unui singur cont de client;
 2. Securitate: în servere dedicate, server-ul este dedicat website-ului dvs. Riscurile pentru securitatea cibernetică și alte pericole pe website-urile dvs. sunt reduse în mod semnificativ. Riscul de a ajunge pe ”lista neagră” cu IP-ul este aproape eliminat;
 3. Performanță: serverele dedicate oferă acces complet la root și toate resursele sunt atribuite unui singur client. În cadrul unui server dedicat, puteți:
 • implementa propriul grup de aplicații pe server. Astfel, obțineți un control complet asupra operațiunilor și actualizărilor sale;
 • rula website-uri și aplicații mari care au nevoie de resurse mari de calcul și stocare.

Care sunt avantajele folosirii unei asemenea platforme

Platforma de shared hosting are un set de limitări. Cu toate acestea, este ideală pentru hosting în cazul în care configurați un nou website. Este cu atât mai util dacă faceți cunoștință cu mediul de hosting pentru prima dată.

Beneficiile unei astfel de opțiuni includ următoarele:

Suportabilitate

Shared hosting-ul este extrem de accesibilă. Doriți să vă luați măsuri de precauție înainte de a realiza o investiție mare de hosting web pentru website-ul dvs.? În acest caz, platforma prezentată este cea mai bună pentru dvs.

Nu sunt necesare abilități tehnice

Reprezentanții tehnici ai acestor companii de hosting sunt responsabili de menținerea și actualizarea server-ului.

Construit în cPanel/Plesk

Pentru gestionarea website-ului dvs., primiți cPanel (Linux shared hosting) sau Plesk (Windows shared hosting). În cadrul acestui blog găsiți informații legate de Plesk vs cPanel. Luați o decizie în cunoștință de cauză, după parcurgerea articolului nostru.

Aceste panouri de administrare sunt oferite gratuit. Cu ajutorul acestora puteți gestiona fără probleme setările website-ului, cele DNS sau de e-mail.

Ce tipuri de website-uri pot opta pentru shared hosting

Shared hosting-ul este soluția ideală pentru website-urile de dimensiuni mici și medii. Aceste website-uri includ mici bloguri pentru a completa website-uri dinamice ale unor companii.

Prin această platformă, proprietarii website-ului obțin comoditatea și flexibilitatea de a începe propriul website de afaceri online.

Mai mult, dacă începeți un website mic sau un blog, shared hosting-ul este opțiunea ideală. Puteți începe cu un shared hosting, în primă fază. Pe măsură ce afacerea crește, puteți lua în considerare actualizarea.

Alegeți un pachet de hosting web mai complex și mai bogat în resurse.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.