skip to Main Content
Server Dedicat, Când Ar Trebui Să Investesc într-un Server Dedicat?
Server dedicat, Când ar trebui să investesc într-un server dedicat?
Hosting
1. Alternative Bluehost, opțiuni pentru hosting WordPress
2. VPS Server, Istorie și Prezentare
3. Server dedicat, Când ar trebui să investesc într-un server dedicat?
4. SMTP, modalitatea de funcționare a celui mai utilizat protocol
5. Hosting în industria website-urilor pentru adulți, cei mai buni furnizori
6. Securitatea cibernetică, cele mai comune amenințări și cum le putem evita
7. XPath, un nou tip de atac de care trebuie să ne ferim
8. Securitatea sistemelor instituțiilor de învățământ
9. Găzduire web pentru dezvoltatori, informații și opțiuni
10. Găzduire Magento
11. Phishing, furturile de identitate
12. Plesk vs cPanel, ce aspecte trebuie luate în considerare
13. Securitate VPS, secretele pe care le poți utiliza în propriul beneficiu
14. Shared hosting, informații și prezentare pentru începători
15. GDPR (Regulamentul general privind protecția datelor)
16. Domenii, care este diferența dintre numele de domeniu și hosting
17. Găzduirea mai multor domenii, opțiuni și furnizori ai acestor servicii
18. Termeni Linux, 10 noțiuni cruciale pe care ar trebui să le cunoașteți
19. Guest posting, ghidul complet pentru bloggeri în 2020

Server dedicat, Când ar trebui să investesc într-un server dedicat și de ce aș avea nevoie de un server?

Indiferent dacă îți începi afacerea și creezi un website sau cauți să îți crești afacerea și să crești numărul de vizitatori ai website-ului, s-ar putea să te întrebi când să alegi un server dedicat. Există multe planuri și opțiuni de găzduire web pentru website-ul sau aplicația dvs. Puteți alege un server comun (shared), un server virtual privat (VPS) sau un server fizic.

Cea mai bună opțiune pentru dvs. necesită să analizați dacă un server dedicat are sens pentru afacerea și bugetul dvs. Nu există o soluție unică pentru toate planurile de găzduire web. În schimb, luați în considerare cu atenție nevoile website-ului dvs. față de ceea ce poate oferi un server fizic.

Puteți apoi determina dacă un server dedicat este necesar pentru dvs. în această etapă. Sau dacă un server dedicat va oferi cel mai bun punct de plecare pentru creșterea planificată a afacerii dvs.

Ce este un server dedicat?

Un server dedicat este un server (calculator) la distanță, utilizat de o singură persoană, organizație sau aplicație. Cu alte cuvinte, nu îl veți împărtăși cu o altă organizație sau aplicație așa cum s-ar face cu un serviciu de gazduire partajat sau VPS.

În timp ce resursele oferite de dvs. cu un server partajat sau VPS vă sunt alocate în mod constant, puteți experimenta o performanță sau un nivel de securitate ceva mai scăzute decât cea a unui server dedicat.

În mod obișnuit, serverele dedicate sunt închiriate de utilizatori și sunt întreținute de un furnizor, companie de hosting. Poate doriți să instalați pur și simplu serverul în office-ul Dvs. Beneficiul cu o companie de hosting este că furnizorul menține, personalizează și administrează serverul dedicat pentru dvs.

În schimb, dacă dvs., sau personalul dvs. sunteți instruit pentru a personaliza și gestiona serverul dedicat, aveți un avantaj. Puteți avea un control complet asupra resursei fără a fi necesar să apelați la un serviciu de găzduire web.

Cu toate acestea, datorită naturii sale partajate, nu veți avea această opțiune dacă alegeți un server privat virtual. Adică un VPS server. În plus, dacă compania dvs. este distribuită pe tot globul, serverele dedicate vor permite accesul la distanță. Echipele de dezvoltatori pot accesa serverul de oriunde doresc să lucreze.

Ar trebui să cumpăr o soluție dedicată? Un server dedicat?

Există patru motive principale pentru care ați putea alege să investiți într-un server dedicat:

1. Cel mai înalt nivel de confidențialitate

Prin separarea fizică a serverului dvs. de celelalte la ISP-ul ales, ați obținut automat un nivel mai mare de confidențialitate. Poate doriți să utilizați serverul pentru backup confidențial de date sau să rulați o aplicație care conținea facturare. Poate aveți informații personale ale utilizatorilor finali, confidențialitatea ar fi o cerință esențială.

Deși un serviciu de găzduire VPS este foarte sigur și vă permite să instalați propriul software de securitate, dacă neglijarea altui utilizator deschide un port vulnerabil, website-ul dvs. este în pericol pe același server.

Cu toate acestea, cu un server dedicat, nu sunteți „la mila altora” în schimb, sunteți în control deplin asupra eventualelor încălcări de securitate.

2. Abilitatea de a configura serverul în orice mod pe care îl alegeți

Nu sunt necesare compromisuri atunci când alegeți configurația pentru un server dedicat. Fără alți utilizatori care împărtășesc același server, aveți un control complet asupra modului în care doriți să îl configurați. Pentru ce sistem de operare doriți să îl utilizați și pentru ce veți folosi serverul, fie că este vorba de planuri de găzduire web, aplicații sau stocare de date.

3. Izolați-vă de alți utilizatori

Pe lângă faptul că aveți confidențialitate cu o soluție dedicată de găzduire a serverului, nu veți fi afectat și de alți utilizatori. Dacă utilizați un VPS, când alți utilizatori se confruntă cu o creștere a traficului pe site, performanța website-ului dvs. poate fi afectată.

Pe unele platforme de găzduire VPS, dacă un site web își maximizează resursele, dar celelalte site-uri web de pe VPS-ul respectiv nu, acest site va putea împrumuta resurse (cunoscute și sub denumirea de hipervizor) pentru o funcționalitate mai bună.

Dacă doi utilizatori ai unui VPS trebuie să-și asume temporar mai multe resurse, acesta este locul în care apar probleme și performanța site-ului suferă.

Compania de hosting are mare grijă să se asigure că fiecare VPS poate funcționa cât mai constant. Cu toate acestea, cu servere dedicate care sunt separate fizic, nu veți fi afectat de alți utilizatori.

4. Performanță înaltă stabilă și previzibilă

Dacă website-ul dvs. înregistrează niveluri ridicate de trafic, veți dori să utilizați un server dedicat. Acest lucru ajută la asigurarea de performanțe ridicate. Pe lângă izolarea serviciilor pe un singur server, un server dedicat are un nivel de performanță mai mare. Oricum, nu se poate compara un serviciu de găzduire VPS, cu un server dedicat.

De exemplu, serverele VPS pornesc de la 2 GB RAM. Serverele dedicate pornesc de la 4GM RAM.

Gazduire dedicată pentru server oferă cel mai înalt nivel de performanță, dar la un preț mult mai mare.

Dacă afacerea dvs. este pregătită să se extindă într-un mod mai mare, accesarea site-ului dvs. web și a aplicațiilor pe un server dedicat va asigura performanțe maxime.

Cu toate acestea, un server dedicat este o investiție mare pentru o companie, așa că faceți cercetarea și testați opțiunile înainte de a investiți.

Comparați un VPS cu un Server Dedicat

Dacă utilizați un VPS în prezent, executați o comparație cu un server dedicat. Poate începeți cu ceva mai mic, mutând doar o aplicație pe un server dedicat de la un VPS pentru a compara îmbunătățirile de performanță și securitate într-o perioadă scurtă de timp.

Atunci veți putea determina dacă și când doriți să mutați mai multe resurse pe un server dedicat.

Dacă sunteți sigur că site-ul și afacerea dvs. vor crește masiv, atunci dacă aveți un server dedicat din start, vă poate economisi timp mai târziu. Veți avea liniște sufletească știind că, oricât de mare creșteți, veți avea resursele în buzunar pentru a vă prezenta prezența în mediul online.

Trecerea de la VPS la un server dedicat

Decizia dvs. cu privire la trecerea de la VPS la un server dedicat va fi, de asemenea, bazată pe preț. Serverele dedicate oferă cea mai înaltă performanță, dar aceasta este deja la un nivel premium. VPS oferă performanțe adecvate, flexibilitate și securitate pentru întreprinderile mici și mijlocii și site-urile web personale.

Dacă afacerea sau website-ul dvs. este în măsură să permită o creștere substanțială a prețului, atunci luați în considerare să contactați compania de hosting. Puteți discuta despre actualizarea acestui serviciu de găzduire web.

În acest fel, veți asigura o performanță constantă a site-ului și cea mai înaltă securitate posibilă cu găzduirea site-ului dvs.

Căutați o soluție de găzduire diferită? Beneficiarii de la Hostinger vă pot ajuta. Accesați site-ul nostru astăzi pentru a găsi cel mai bun plan de găzduire a site-urilor dvs. pentru dvs. sau pentru afacerea dvs.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *