skip to Main Content
Securitatea sistemelor instituțiilor de învățământ
Securitatea sistemelor instituțiilor de învățământ
Hosting
1. Alternative Bluehost, opțiuni pentru hosting WordPress
2. VPS Server, Istorie și Prezentare
3. Server dedicat, Când ar trebui să investesc într-un server dedicat?
4. SMTP, modalitatea de funcționare a celui mai utilizat protocol
5. Hosting în industria website-urilor pentru adulți, cei mai buni furnizori
6. Securitatea cibernetică, cele mai comune amenințări și cum le putem evita
7. XPath, un nou tip de atac de care trebuie să ne ferim
8. Securitatea sistemelor instituțiilor de învățământ
9. Găzduire web pentru dezvoltatori, informații și opțiuni
10. Găzduire Magento
11. Phishing, furturile de identitate
12. Plesk vs cPanel, ce aspecte trebuie luate în considerare
13. Securitate VPS, secretele pe care le poți utiliza în propriul beneficiu
14. Shared hosting, informații și prezentare pentru începători
15. GDPR (Regulamentul general privind protecția datelor)
16. Domenii, care este diferența dintre numele de domeniu și hosting
17. Găzduirea mai multor domenii, opțiuni și furnizori ai acestor servicii
18. Termeni Linux, 10 noțiuni cruciale pe care ar trebui să le cunoașteți
19. Guest posting, ghidul complet pentru bloggeri în 2020

Securitatea sistemelor instituțiilor de învățământ

Securitatea sistemelor instituțiilor de învățământ, reducerea riscurilor de atac cibernetic. Sistemele instituțiilor de învățământ stochează o cantitate mare de date sensibile, inclusiv înregistrările studenților și angajaților. În general, instituțiile nu folosesc o companie de hosting.

Se bazează foarte mult pe aceste sisteme pentru operațiuni de zi cu zi. Deci orice perturbare sau pierdere a accesului la date poate fi un dezastru. Dar aceleași instituții au, de asemenea, deseori bugete stricte și nu își pot permite să angajeze echipe de securitate.

Acesta este un motiv pentru care au fost percepute drept ținte ușoare și profitabile de către adversarii online.

Implementarea mai multor tehnologii

Un răspuns tipic poate fi implementarea mai multor tehnologii de securitate pentru a împiedica amenințările să intre în organizația dvs. la diverși vectori de atac și ar trebui să continuați să faceți acest lucru.

Cu toate acestea, doar a te baza pe aceste tehnici nu este suficient, deoarece prevenirea de 100% nu este posibilă în peisajul complex de amenințare de astăzi. Acolo intervine monitorizarea continuă a comportamentului rețelei dvs.

Folosind această abordare, puteți ajuta să detectați și să răspundeți la un atac de ransomware mai rapid și mai eficient.

Cum să evitați amenințările cibernetice!

Rețeaua dvs. este o sursă de adevăr pentru fiecare activitate – normală sau rău intenționată. Adversarii trebuie să folosească rețeaua dvs. pentru a-și îndeplini obiectivele rău intenționate. Din această cauză, colectarea și analizarea telemetriei dvs. de rețea este un mod eficient de detectare a amenințărilor avansate, cum ar fi ransomware.

Detectați comportamentele suspecte, măriți securitatea

Detectați amenințările din timp identificând un comportament suspect. Atacurile Ransomware sunt inițiate inițial prin metode precum un e-mail phishing sau prin exploatarea unei vulnerabilități.

Poate implica un comportament cum ar fi scanarea porturilor, comunicarea de comandă și control (C&C) înapoi la rețeaua de atacare, etc. Indiferent ce înseamnă că utilizatorii atacă, activitatea atinge rețeaua.

Prin utilizarea modelării comportamentale, acest tip de activitate poate fi detectat cu ușurință. De asemenea, puteți crea alerte de politici de securitate personalizate pentru a detecta comunicații restrânse, cum ar fi utilizarea protocolului SMB sau acces la servere de date sensibile din afara rețelei.

Așadar, chiar dacă ransomware-ul este o tulpină necunoscută și a infectat organizația, comportamentul anormal va îndepărta atacatorii.

Corelarea alertelor locale la campaniile globale

Atacatorii reutilizează adesea tulpinile de ransomware pentru a se infiltra în mai multe organizații. O soluție eficientă de analiză a securității rețelei este alimentată de informații de amenințare care conduc la industrie, care cunoaște toate domeniile, serverele, campaniile și alți indicatori de compromis rău intenționat.

Folosind mai multe tehnici analitice precum modelarea statistică și învățarea automată, miliarde de sesiuni de rețea din cadrul organizației dvs. pot fi procesate și corelate cu campaniile globale, pentru a identifica atacurile și apoi remedierea rapidă.

Efectuați analize medico-legale pentru răspunsul la incident și amplificați securitatea cibernetică. Organizația dvs. a fost infectată și ați fost imediat notificat prin alertele privind atacul ransomware. Acum ce vom face?

Timpul este esențial, iar echipele dvs. de securitate trebuie să răspundă la întrebări precum:

  • ce mașini au fost infectate,
  • care a fost sursa atacului
  • unde se produc comunicările

Deoarece aveți o înregistrare a fiecărei comunicări în rețea, puteți începe de la alertă și investigați în timp pentru a efectua o analiză medico-legală completă pentru a răspunde la aceste întrebări și ce conține ransomware-ul.

Analiza vizibilității, securitatea rețelei lider în industrie

Capabilitățile descrise mai sus sunt oferite de soluția de analiză a traficului de rețea a Cisco, numită Cisco Stealthwatch. Oferă vizibilitate la nivelul întregii întreprinderi, de la rețeaua privată la cloud public și aplică analize de securitate avansate pentru a detecta și a răspunde amenințărilor în timp real.

Folosind o combinație de modelare comportamentală, învățare automată și informații despre amenințări globale, Stealthwatch poate detecta rapid (și cu încredere ridicată) amenințări precum:

  • Atacuri de C&C
  • Ransomware
  • Atacuri DDoS
  • Criptografiere ilicită
  • Software necunoscut
  • Amenințări privilegiate

Cu o singură soluție fără agent, veți obține o monitorizare completă a amenințărilor în centrul de date, sucursală, punct final și cloud. În plus, poate analiza, de asemenea, traficul criptat pentru amenințări, fără nicio decriptare, folosind tehnologia proprie de analiză a traficului criptat.

Prin implementarea Stealthwatch, puteți transforma rețeaua dvs. într-un „senzor de amenințare” prin simpla colectare a telemetriei cum ar fi NetFlow. Nu este nevoie să implementați mai mulți agenți pentru a crește securitatea. Stealthwatch poate fi implementat cu ușurință. Cel mai bine, se scalează automat cu infrastructura dvs., crescând pe măsură ce nevoile dvs. cresc.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.