skip to Main Content
Securitate VPS, secretele pe care le poți utiliza în propriul beneficiu
Securitate VPS, secretele pe care le poți utiliza în propriul beneficiu
cPanel/WHM
1. SMTP, modalitatea de funcționare a celui mai utilizat protocol
2. Securitatea cibernetică, cele mai comune amenințări și cum le putem evita
3. XPath, un nou tip de atac de care trebuie să ne ferim
4. Găzduire web pentru dezvoltatori, informații și opțiuni
5. Găzduire Magento
6. Phishing, furturile de identitate
7. Plesk vs cPanel, ce aspecte trebuie luate în considerare
8. Securitate VPS, secretele pe care le poți utiliza în propriul beneficiu
9. Shared hosting, informații și prezentare pentru începători
10. Găzduirea mai multor domenii, opțiuni și furnizori ai acestor servicii
11. Termeni Linux, 10 noțiuni cruciale pe care ar trebui să le cunoașteți

Securitate VPS, secretele pe care le poți utiliza în propriul beneficiu. Asigurarea VPS-ului dvs. este o parte vitală, deoarece vă găzduiește website-ul.

Introducere

Aveți de gând să achiziționați VPS hosting? Aveți deja unul?

Oricare ar fi situația, asigurarea VPS-ului dvs. este o parte vitală, deoarece vă găzduiește website-ul. După cum știți website-ul dvs. funcționează 24 de ore din 24. Este de responsabilitatea dvs. să aveți grijă ca totul să fie în ordine.

Furnizorul dvs. de VPS hosting vă asigură că sunteți în siguranță. Totuși, trebuie să luați în considerare niște parametri pentru ca totul să fie securizat.

Iată câteva sfaturi pentru a vă asigura un VPS hosting liniștit. Conform panourilor de administrare populare, acestea sunt cPanel și Plesk.

Sfaturi pentru o securitate VPS, atât a cPanel cât și a Plesk:

1) Utilizați o parolă lungă

Pentru a avea o parolă puternică este necesară încorporarea acesteia cu caractere speciale. Dar acest lucru nu este suficient, deoarece software-ul poate ghici cu ușurință astfel de parole.

Trebuie să aveți o parolă lungă pentru a o face puternică. De exemplu, avem parola thewebhostingforresellerusers. Este mai dificilă pentru un instrument automat software de ghicit sau de spart. Mai ales dacă o comparăm cu o parolă ca w#bho3sting.

2) Actualizați-vă software-ul pentru o securitate VPS optimă

Atât cPanel cât și Plesk oferă utilități care vă permit să actualizați software-ul în interfața lor web. Dacă doriți, îl puteți face cu ușurință prin SSH, în orice moment. Acest lucru vă asigură că aveți cele mai recente actualizări de performanță. Împreună cu cele mai recente actualizări de protecție, duc la o securitate VPS optimă.

Aceste activități vă salvează server-ul de spam botnet.

3) Consilier de securitate VPS

Atât cPanel cât și Plesk sunt încorporate cu un instrument de consiliere pentru securitate. Vă oferă câștiguri rapide pentru a vă ajuta să vă asigurați. Includ aspecte esențiale, precum utilizarea unor instrumente suplimentare pentru firewall.

Criptarea certificatului SSL și verificarea actualizărilor obișnuite ale server-ului sunt și ele încorporate.

Sfaturi esențiale pentru cPanel:

1. CSF (ConfigServer Firewall)

CSF este un supliment de excepție pentru serverele dvs. cPanel. Administrarea va funcționa foarte ușor pentru firewall. Puteți gestiona sarcini ca blocarea de IP, listarea tuturor serverelor și protecție.

2. CPHulk

CPHulk este un instrument de protecție care vine cu cPanel. Protejează toate serviciile importante ale sistemului. Aici putem include e-mailul, cPanel, WHM și SSH.

Sfaturi esențiale pentru Plesk:

1. Fail2Ban

Puteți instala un addon excelent numit Fail2Ban pe Plesk. Monitorizează fișierele de jurnal pentru serviciile de sistem. Aici intră SSH, e-mail, logare Plesk, etc. Acest lucru este necesar pentru utilizatorii Plesk. Vă menține în siguranță clienții sau utilizatorii finali.

2. Mențineți lucrurile actualizate

Plesk nu aplică automat patch-urile. În schimb, primiți un mesaj în Plesk când vă conectați. Astfel, știți despre actualizările disponibile și le puteți instala manual. Acest proces trebuie făcut cu regularitate.

În acest mod, vă asigurați că aveți cele mai recente corecții de securitate. Plesk vine cu un instrument de actualizare excelent. Nu lipsește nici secțiunea Instrumente și setări din interfața Plesk. Puteți rula și instalatorul Plesk prin SSH.

Cum puteți aborda zona de securitate VPS, în funcție de sistemele dvs. de operare?

Sfaturi pentru o securitate VPS Linux

Trebuie să fiți conștienți de riscuri și compromisuri. Doar așa puteți menține un echilibru între capacitatea de utilizare și securitate VPS. Acesta este un minunat mod de a explora și de a folosi puterea și flexibilitatea Linux.

1. Utilizați doar SSH în timp ce vă conectați la server

Folosirea SSH (Secure Shell) este cea mai sigură modalitate de conectare la un server de la distanță. Este un protocol de rețea criptografică pentru serviciile de rețea. Vă oferă un nivel mai mare de criptare. Permite direcționarea traficului de asigurare printr-o conexiune sigură.

Conexiunea de rețea securizată vă permite să profitați de redirecționarea X. Puteți rula aplicații grafice de la distanță.

2. Dezactivați contul root

Este un pas esențial să dezactivați opțiunea de autentificare root. În loc să utilizați accesul root, puteți profita de accesul pseudo.

Trebuie să creați conturi de utilizator unice pentru fiecare utilizator și serviciu, pe VPS Linux. Oferiți fiecăruia permisiunile necesare pentru a-și face treaba.

Orice altceva, precum permisiunea și privilegiile, ar trebui să le fie inaccesibile. Acest lucru va elimina șansele de greșeli involuntare. Pentru o sercuritate VPS, acestea dăunează.

Dezactivați și toate conturile de utilizator inutile. Puteți face acest lucru, în momentul în care instalați orice software nou. O altă variantă este în cazul în care un utilizator nu mai are nevoie de acces la sistemul dvs.

3. Descărcați software-ul numai de surse oficiale

Descărcați software-ul numai în cazul în care cunoașteți bine sursa acestuia. În caz contrar, ar putea fi riscant pentru VPS Linux.

4. Evitați serviciile inutile pentru o securitate VPS la capacitate maximă

Deținerea propriului server VPS vă permite să utilizați diverse servicii pe un singur dispozitiv. Vă recomandăm să instalați și să rulați doar acele servicii de care aveți nevoie.

Serviciile sunt oferite de o terță parte care are potențialul de a pune în pericol server-ul dumneavoastră. Verificați întotdeauna serviciile active prin serviciul de distribuție Linux actual.

5. Configurați setările de permisiune

Larga setare de permisiune duce la o interacțiune mai ușoară a dvs. a și utilizatorilor pe website. Cu toate acestea, permisiunile foarte largi nu sunt sigure. Prin urmare, setarea sarcinii de permis este foarte complicată.

Trebuie să găsiți echilibrul potrivit. Este necesar ca website-urile și aplicațiile să funcționeze fără niciun risc pentru securitate VPS . Pentru aceasta, se implementează o demascare echilibrată. Mai exact, o permisiune implicită pentru fiecare nou fișier și politică de director.

Creați valori implicite adecvate pentru aceasta. Permisiunea de fișier ar trebui să fie relevantă pentru nevoile și modul de utilizare specific. Configurați permisiuni de fișiere cât mai puține. Mai puține permisiuni de fișiere înseamnă o securitate VPS Linux generală.

Sfaturi pentru securizarea Windows VPS

Urmați instrucțiunile pentru a vă asigura gazduirea Windows VPS sau Windows 2012/2016 Cloud VM. Fiți pregătiți înainte de a le pune la dispoziția publicului:

1. Sistem de detectare a intruziunilor (IDS)

IDS acționează ca o alarmă pentru VPS-ul dvs. Windows. Păstrează o înregistrare a fișierelor care au fost schimbate cu timpul lor. De asemenea, vă avertizează despre orice este nou sau modificat.

Utilizați IDS pentru a vă salva server-ul de amenințările create de hackeri. Aceștia încearcă, de obicei, să înlocuiască aplicațiile binare.

2. Utilizați Bastion Host pentru o securitate VPS ridicată

Bastion Host este un computer cu scop special disponibil în rețea. Este special conceput și configurat pentru a rezista atacurilor. Bastion Host limitează accesul direct la server-ul dvs. din rețeaua publică. Reduce, de asemenea, șansele de penetrare.

3. Activați BitLocker pentru criptarea unității de server

Activarea BitLocker pentru criptarea unității de server oferă securitate informațiilor dvs. De asemenea, vă protejează Windows VPS împotriva atacurilor offline. Protejează și datele dacă hacker-ul pornește de la orice sistem de operare alternativ. Se întâmplă acest lucru, deoarece necesită privilegii de administrator pe server pentru instalare.

4. Utilizați porturi alternative pentru servicii comune

Port-urile implicite pentru serviciile privilegiate, ca RDP, SQL Server, sunt folosite pentru a vă sparge server-ul.
Prin urmare, ar trebui să schimbați port-urile în unele comune pentru a evita astfel de neplăceri.

Acest lucru reduce șansa de a avea orice servicii atacate de la distanță. De asemenea, securizează server-ul terminal sau server-ul de la distanță. Oricine încearcă să se conecteze la alte port-uri este blocat în întregime.

5. Îndepărtați protocoalele nedorite

Verificați serviciile care rulează pe server-ul dvs. Dezactivați toate serviciile inutile și legăturile acestora pentru a reduce amenințările.

În schimb, puteți utiliza o legătură de port care implică o serie de configurații specifice de informații. În acest caz, aflați unde și în ce mod mesajele sunt transmise și livrate în rețea. Acest lucru vă ajută să păstrați evidența activităților necunoscute pe server-ul dvs.

Concluzia temei de securitate VPS

Securitate VPS este un parametru esențial atunci când afacerea dvs. este înființată online. Lăsarea server-ului deschis este ca și cum ai invita hackerii.

Nu vom risca niciodată informațiile personale și private ale clienților noștri. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să ne asigurăm VPS-urile. Toți pașii menționați vă ajută să vă protejați VPS-ul de atacuri și probleme comune.

Povestiți-ne despre sfaturile dvs. în secțiunea de comentarii. Ce utilizați pentru a vă proteja în acest domeniu?

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.