skip to Main Content
Plesk vs cPanel, ce aspecte trebuie luate în considerare
Plesk vs cPanel, ce aspecte trebuie luate în considerare
cPanel/WHM
1. SMTP, modalitatea de funcționare a celui mai utilizat protocol
2. Securitatea cibernetică, cele mai comune amenințări și cum le putem evita
3. XPath, un nou tip de atac de care trebuie să ne ferim
4. Găzduire web pentru dezvoltatori, informații și opțiuni
5. Găzduire Magento
6. Phishing, furturile de identitate
7. Plesk vs cPanel, ce aspecte trebuie luate în considerare
8. Securitate VPS, secretele pe care le poți utiliza în propriul beneficiu
9. Shared hosting, informații și prezentare pentru începători
10. Găzduirea mai multor domenii, opțiuni și furnizori ai acestor servicii
11. Termeni Linux, 10 noțiuni cruciale pe care ar trebui să le cunoașteți

Plesk vs cPanel, ce aspecte trebuie luate în considerare. Există câteva diferențe cheie între funcționalitățile Plesk și cPanel. Să vedem care sunt acestea.

Introducere

Pentru mulți oameni din IT, platforma panoului de administrare este o problemă de importanță și preferință. Prin urmare, este crucial să selectați panoul de administrare potrivit. Există fani ai cPanel, Plesk ori alte panouri. Oamenii  își susțin punctul de vedere privind avantajele și dezavantajele acestora.

Alegerea panoului de administrare se reduce la nevoile personale și confortul cu interfața!

Doriți doar informații directe despre caracteristicile cPanel și Plesk? Sortarea faptului de opinie poate deveni dificilă. Ambele panouri de administrare sunt suficient de capabile să finalizeze munca. De asemenea, ambele acoperă și elementele de bază.

Există câteva diferențe cheie între funcționalitățile Plesk vs cPanel. Să trecem în revistă unele dintre acestea:

Plesk vs cPanel și interfața cu utilizatorul

Inițial, interfața cu utilizatorul ar putea să nu pară atât de importantă. Cu toate acestea, este primul punct de diferență pe care mulți îl observă între Plesk și cPanel. Deplasarea între cele două este una dintre cele mai dificile și obositoare sarcini.

Plesk este un panou de administrare cu o interfață mai curată și impresionantă. Este organizat cu un aspect software standard, reccunoscut de mulți oameni. Se pot remarca similitudini cu panoul de administrare al WordPress. Meniul său principal este plasat în partea stângă.

Atunci când un element este selectat, veți găsi conținutul său în panoul principal. În plus, există un set de casete de caracteristici plasate în partea dreaptă a ecranului. Pictogramele fiecărei caracteristici principale pot fi utilizate pentru a ușura munca.

Pe de altă parte, cPanel este foarte popular și cu un conținut diferit. Observăm că meniul din stânga lipsește. Funcțiile sunt grupate în secțiuni pe care le puteți accesa derulând în jos.

Puteți identifica fiecare caracteristică cu pictograma sa, similară cu Plesk. Puteți personaliza interfața cu câteva opțiuni pentru a găsi lucrurile cu ușurință.

Organizarea panourilor în cazul Plesk vs cPanel

Când vine vorba de organizarea panourilor, funcțiile cPanel sunt grupate divers. De exemplu, în funcție de preferințe, fișiere, poștă, jurnale, domenii, securitate web, baze de date și servicii software.

Plesk și-a împărțit funcțiile în alte domenii. De exemplu, utilizarea resurselor și a statisticilor, poștă, utilizatori, website-uri și domenii, statistici și aplicații.

Ambele panouri de administrare permit utilizatorilor să aibă acces la linia de comandă. De exemplu, cPanel oferă acces la linia de comandă și acces bazat pe API. Aceasta permite interacțiunea cu aplicațiile terțe.

Rețineți că cPanel este extrem de popular și larg răspândit. Unele dintre panourile de administrare personalizate sunt cPanel deghizate. Nu eliminați companii de hosting web din lista dvs. care oferă un panou personalizat. Poate fi mai ușor de utilizat decât vă așteptați.

Performanţa Plesk vs cPanel

Dezvoltatorii au lucrat din greu la îmbunătățirea performanței cPanel. Este deja acceptat, în general, că cPanel se încarcă mai repede decât Plesk. Această îmbunătățire a fost obținută prin reducerea cantității de memorie RAM. De asemena, s-au accelerat timpii de încărcare în cadrul panoului.

Caracteristici și instrumente

Aceleași caracteristici principale sunt oferite de Plesk și cPanel pentru gestionarea server-ului și a contului. Este posibilă și administrarea conturilor de e-mail. De asemenea, se pot configura setările DNS și rularea FTP (File Transfer Protocol).

Gestionarea bazelor de date se poate realiza cu ambele panouri de administrare. Fără îndoială, aplicații suplimentare pot fi adăugate la cPanel. Chiar și Plesk acceptă mai multe aplicații utile și extensii directe.

Plesk acceptă, de asemenea, Docker pe Linux, cu un catalog de peste 2000.000 de imagini Docker. Acestea pot fi lansate de pe panoul de administrare al hosting-ului web Plesk.

În plus, Plesk este compatibil cu Git prin extensia Gitman. Docker și Git pot rula și cu cPanel, folosind unele tehnici. Însă, este un proces mult mai complex, dacă realizăm comparația Plesk vs cPanel. Câștigător va ieși, de data aceasta, Plesk.

Securitatea

O varietate de soluții de securitate online sunt lăudate atât de cPanel, cât și de Plesk. Plesk oferă caracteristici de securitate, cum ar fi fail2ban. Aceasta ajută la prevenirea intruziunilor, la apărarea împotriva spam-ului și integrarea activă a directorului.

cPanel oferă, de asemenea, instalarea automată a certificatelor SSL. Este eficient și pentru refuzuri de adrese IP și directoare protejate prin parolă.

Distros

Plesk rulează atât pe Linux, cât și pe Windows. cPanel funcționează numai pe Linux. Compatibilitatea server-ului Windows se realizează, doar prin reglare.

Distribuțiile Linux care acceptă cPanel sunt CentOS, CloudLinux și Red Hat Enterprise Linux. Suportul bazat pe aplicații include PHP, Apache și MySQL. Suportul bazat pe e-mail include servicii POP3, IMAP și SMTP.

Plesk funcționează cu 14 distros Linux care includ CentOS, Debian și Ubuntu. Pe lângă acestea, mai este compatibil și cu servere Windows.

Îndepărtarea panoului

Dacă vă gândiți la eliminarea cPanel, nu există date de dezinstalare disponibile. Prin urmare, nu este posibil să eliminați panoul. În ceea ce privește Plesk, există date de dezinstalare disponibile, dar nu sunt recomandate.

Plesk vs cPanel și managementul multi-sistem

Trebuie să vă extindeți serviciul? Dificultatea este de a menține nivelul de configurare al mai multor servere. Nu este o sarcină ușoară să vă conectați la fiecare server. Mai ales când executați actualizări de fiecare dată când se publică o nouă versiune de securitate.

Funcționalitatea de cluster-ing multi-server este asigurată de cPanel. Administratorul se poate autentifica la master și poate actualiza toate serverele cu o singură comandă.

Plesk nu are o astfel de capacitate în acest moment. Aveți nevoie de un supliment numit Plesk Automation Services. Doar în acest mod puteți efectua astfel de activități.

Cost

Cum ne raportăm la Plesk vs cPanel când vine vorba de costuri? Oamenii preferă să folosească cPanel în locul Plesk. Motivul este că cPanel e mai ieftin!

Pachetul de hosting de bază partajată cPanel costă 1,52 USD pe lună. Și pachetul de bază de hosting partajată Windows oferit de MilesWeb costă tot 1,52 USD pe lună.

Licențele Plesk/cPanel sunt, de obicei, furnizate ca parte a pachetului de hosting. Cu toate acestea, depinde de tipul de pachet de hosting pe care îl cumpărați.

Achiziționarea unui pachet de hosting partajată de la MilesWeb nu presupune nicio sumă suplimentară. Vreți să optați pentru pachete mai mari, precum VPS sau dedicate? Puteți cumpăra licența Plesk/cPanel în funcție de preferințe.

Panouri de admin

cPanel vine împreună cu WHM (Web Host Manager). Acesta este un atribut standard. Utilizatorii de hosting partajată nu vor folosi WHM niciodată. Excepție, dacă faceți upgrade la un pachet mai mare de revânzare de hosting sau VPS hosting.

În general, interfața cPanel este pentru proprietarul website-ului. WHM este pentru administratorul server-ului. Chiar dacă cPanel și WHM sunt legate, acestea au sisteme diferite. Login-ul este diferit, la fel și interfața.

Plesk constă într-o singură autentificare pentru administratori și utilizatori. Există o oarecare asemănare între cPanel vs Plesk. Însă, opțiunile și caracteristicile oferite sunt destul de diferite.

Este important să se ia în considerare interfețele ambelor panouri înainte de a lua decizia finală.

Migrarea ușoară

Care este cea mai mare și mai puțin dorită diferență între Plesk și cPanel? Cel mai probabil, migrarea website-ului de la un server la altul.

Plesk și cPanel simplifică procesul de migrare al unui website de la un server la altul. Asta, presupunând că vă mutați website-ul prin același panou de adminstrare.

Trecerea de la un panou de administrare la celălalt este aproape imposibilă! După ce selectați un anumit panou de administrare, este bine să rămâneți la el.

Plesk vs cPanel și luarea deciziei finale

Atât panourile de administrare Plesk cât și cele cPanel sunt stabile, rapide și sigure. De la înființarea ambelor panouri, când unul a avansat, celălalt a recuperat rapid.

Dacă sunteți nou în web hosting, căutați o companie de web hosting care oferă demo-uri/tutoriale. Asigurați-vă că le oferă pentru ambele panouri de administrare. Puteți să le încercați pentru a obține o perspectivă mai bună.

Pentru utilizatorii actuali de web hosting, migrația website-ului este o problemă importantă. Website-ul dvs. este găzduit pe un sistem Plesk sau cPanel? Evitați să schimbați panoul de administrare, dacă nu este extrem de necesar.

Dacă schimbați panoul de administrare, va trebui să învățați de la zero noua interfață a acestuia. Problemele de migrare vă vor oferi un adevărat coșmar!

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.