skip to Main Content
Monetizare Pentru Blog, 15 Metode Profitabile și Dovedite
Monetizare pentru blog, 15 metode profitabile și dovedite
SEO
1. Mentenanța WordPress, 5 sfaturi pentru un website la cel mai înalt nivel
2. Guest posting, ghidul complet pentru bloggeri în 2020
3. Postare pe blog, cel mai bun moment pentru publicare
4. Monetizare pentru blog, 15 metode profitabile și dovedite

Monetizare pentru blog, 15 metode profitabile și dovedite. Blogging-ul este un hobby plăcut pentru mulți și un mod minunat de a câștiga bani în online.

Câștigarea de bani din blog-ul dvs. este mai ușoară astăzi decât a fost până acum. Poate că ați început deja un blog. Ați scris postări nemaipomenite de ceva timp dar tot nu câștigați bani?

Este timpul să schimbați asta! Dar cum o faceți?

În această postare, vă vom arăta cum se realizează o monetizare a unui blog. Cum puteți câștiga bani online folosind 15 metode dovedite și profitabile.

1. Începeți marketing-ul de afiliere

Dacă vă întrebați cum să porniți un blog profitabil, ar trebui să analizați marketing-ul afiliat.

Marketing-ul afiliat este unul dintre cele mai comune moduri în care bloggerii câștigă bani. Cu marketing-ul afiliat, promovați produsele altor afaceri. Când cineva cumpără produsul printr-unul din link-urile dvs. de afiliere, câștigați!

Comisioanele pot varia, în funcție de produse și marca promovată.

Care este cel mai simplu mod de a găsi produse de promovat pe blog-ul dvs.? Vă puteți alătura unor programe de afiliere, precum:

 • ShareASale;
 • Amazon Associates;
 • Commission Junction.

Înscrieți-vă și răsfoiți pe website-uri afiliate ca acestea. Găsiți produse pe care le puteți promova. Există aproape un program de afiliere pentru fiecare industrie sau nișă. Modă, mâncare și băuturi, educație, sănătate și multe altele.

Cel mai bine este să alegeți produse legate de nișa blog-ului dvs. De ce este important să alegeți produse care au legătură cu nișa? Știți că publicul dvs. va fi interesat de ele și, cel mai probabil va cumpăra.

De exemplu, blog-ul dvs. este despre hosting. Ar trebui să promovați subiecte legate de hosting, cum ar fi cele mai bune companii de hosting.

2. Publicitate pe blog cu Google Adsense, pentru monetizare

Publicitatea este ceea ce vă vine în minte atunci când vă gândiți la cum să faceți profit din blog.

O modalitate simplă de monetizare a blog-ului dvs. cu reclame este folosind Google Adsense. Google Adsense este un program derulat de Google care afișează reclame pe website-uri. Când un vizitator face click pe un anunț de pe website-ul dvs., faceți bani.

Anunțurile care vor fi afișate pe blog-ul dvs. sunt direcționate către conținutul website-ului și publicului. În plus, adăugarea Google Adsense pe blog-ul dvs. este foarte ușoară. După ce ați configurat-o, anunțurile sunt afișate automat.

De asemenea, puteți urmări cât de multe monede Adsense faceți. Care sunt reclamele cu cele mai bune rezultate? Aflați răspunsul de la un instrument precum MonsterInsights.

3. Vindeți direct spațiu publicitar

Google Adsense este ușor de configurat, însă suma de bani pe care o puteți câștiga este limitată. Poate doriți să luați în considerare vânzarea spațiului publicitar direct pe blog-ul dvs.

Vânzând spațiu publicitar direct, veți seta prețul. Treceți de la plata cu o sumă mică pentru fiecare click individual pe un anunț. Puteți percepe o rată forfetară pentru un anunț pe blog-ul dvs.

Încărcând o rată forfetară, puteți obține mai mulți bani. Este mai ușor de gestionat decât urmărirea click-urilor.

Cum puteți găsi companii care doresc să cumpere spațiu publicitar pe website-ul dvs.? Puteți crea o pagină ”Reclama ta aici” pe website-ul dvs. Puteți utiliza și o platformă precum BuySellAds pentru a vă conecta cu companiile.

Vânzarea spațiului publicitar este puțin mai dificil de gestionat decât Google Adsense. Sunteți responsabil pentru negocierea prețurilor. Găsiți termenii și acordurile, gestionați facturarea și toate celelalte detalii.

Dar, puteți ușura procesul folosind un instrument precum AdSanity. AdSanity oferă o gestionare simplificată a anunțurilor pentru WordPress. Puteți introduce cu ușurință anunțuri pe website-ul dvs.. Urmăriți vizualizările, click-urile și multe altele.

4. Acceptați postările de blog sponsorizate

Vreți să fiți plătit pentru scrierea unei postări pe blog? Dacă răspunsul este da, atunci acceptați postări de blog sponsorizate!

O postare sponsorizată pe blog este o modalitate populară de blogging pentru profit. Pe scurt, o companie vă plătește să scrieți despre produsele lor pe blog. Ei pot chiar să scrie singuri postarea. Nu trebuie decât să o publicați.

Aveți un blog cu un aspect excelent, un program consecvent și cititori implicați? Multe companii sunt dispuse să plătească bani pentru a promova produse sau servicii.

Vă puteți alătura rețelelor de bloggeri precum:

 • ValuedVoice;
 • BlogDash;
 • Massive Sway.

Puteți să vă adresați direct mărcilor pentru a vedea dacă sunt interesate să se asocieze cu dvs.

Realizați un kit media folosind un instrument precum Canva. Puteți pune la dispoziție un set de media uimitor, în cel mai scurt timp.

Kit-ul media trebuie să includă detalii despre demografia publicului dvs. sau traficul pe blog. Urmăritorii de pe rețelele de socializare și alte statistici ofertante pentru agențiile de publicitate. Apoi, trimiteți kit-ul media către companiile cu care doriți să lucrați.

Pentru un trafic organic crescut, este important să apelați la o companie care oferă servicii de optimizare SEO. Acum, să aruncăm o privire la un alt mod în care puteți face profit pe blog.

5. Obțineți bani pentru scrierea recenziilor, o altă modalitate de monetizare

A fi plătit pentru scrierea recenziilor este similar cu acceptarea postărilor sponsorizate. Cu recenzii plătite, puteți încerca un produs și scrie o recenzie despre acesta pe blogul dvs. Mai apoi, sunteți plătit!

Doriți să scrieți recenzii pentru produse care sunt relevante pentru blog-ul și publicul dvs. De exemplu, aveți un blog despre WordPress. Modurile în care puteți crește performanța unui website au mai mult sens decât opinii despre aspiratoare.

Puteți contacta direct mărci sau utiliza o platformă precum PayPerPost. Vă puteți conecta cu unele companii interesate să vă plătească pentru o recenzie.

6. Transformați blog-ul dvs. într-un website cu abonament

V-ați gândit vreodată să vă transformați blogul într-un website cu abonament? Cei mai fideli fani vor fi dispuși să plătească pentru a vă citi mai mult conținutul. Este la fel de valoros pentru ei.

Transformarea unui blog într-un website cu abonament, este asemănătoare cu blocarea conținutul. Numai persoanele care au ”cheia” (un abonament plătit) au acces.

Utilizatorii pot plăti o taxă o singură dată pentru a avea acces. Puteți percepe utilizatorilor un abonament lunar. Astfel, puteți obține venituri recurente de pe blog-ul dvs.

Folosiți cele mai bune plugin-uri. În acest mod, transformați cu ușurință blog-ul într-un website cu abonament.

7. Creați un forum privat, pentru monetizare

Nu trebuie să transformați întregul website într-unul cu abonament. Creați un forum privat pentru care oamenii trebuie să plătească pentru acces.

Un forum este practic o pagină pe website-ul dvs. Membrii pot discuta diferite subiecte, între ei.  De asemenea, pot primi sfaturi personalizate din partea dvs.

A avea un forum este o modalitate excelentă de a crește implicarea. Construiți o comunitate în jurul blog-ului dvs. În plus, cu abonamente plătite, puteți crea un flux de venituri.

Puteți crea cu ușurință un forum privat pe website-ul dvs. folosind un plugin forum WordPress.

8. Scrieți un Ebook

Vânzarea de cărți electronice este o altă modalitate populară de a câștiga bani. De asemenea, este o sursă importantă de venit pasiv.

Venitul pasiv este un venit care necesită puțin sau niciun efort pentru un venit constant. Când scrieți un ebook trebuie să o faceți o singură dată. Apoi, puteți vinde cartea electronică din nou, în repetate rânduri, cititorilor.

Dar, dacă doriți ca ebook-ul dvs. să fie un succes, trebuie să fie bun. Cel mai important, subiectul cărții dvs. electronice trebuie să fie interesant pentru publicul țintă.

Puteți crea pur și simplu un ebook pe care publicul dvs. îl va plăcea. Transformați una dintre cele mai populare postări de pe blog într-un ebook.

În continuare, vom afla ce alte tipuri de produse digitale puteți vinde pe blogul dvs. pentru monetizare.

9. Vindeți alte produse digitale

În afară de ebook-uri, vă puteți monetiza blog-ul prin vânzarea de produse digitale. De exemplu, șabloane, imprimabile, teme WordPress sau tutoriale video. Dacă aveți o calitate și produsul digital este util publicului dvs., vindeți-l!

Pentru a vinde produse digitale pe website-ul dvs., puteți utiliza Easy Digital Downloads.

Easy Digital Downloads este un plugin care face ca vânzarea de produse digitale să devină o joacă. Include funcții precum un coș de cumpărături, gestionarea clienților, coduri de reducere și multe altele.

10. Oferiți cursuri online

Dacă aveți cunoștințe pentru a vă învăța publicul, puteți transforma expertiza. Cursurile online pot fi plătite de cititori.

Nici nu trebuie să fiți un ”expert” pentru a preda un curs online. Aveți cunoștințe într-un subiect pe care îl puteți împărtăși cititorilor? Puteți vinde cursuri online pe blog-ul dvs.

De exemplu, dacă faceți un blog despre gătit, puteți vinde lecții de gătit video pentru publicul dvs. Vă puteți vinde cursul într-un pachet descărcabil. Puteți utiliza un plugin pentru sistemul de management al învățării (LMS).

11. Găzduiți un Webinar plătit

Găzduirea unui webinar este o modalitate excelentă de a vă promova blog-ul și de a vă arăta expertiza.

Un webinar este ca o sesiune de instruire video live sau un curs online. Conține o etapă de întrebări și răspunsuri, la sfârșit. Deci, este o modalitate bună de a interacționa și cu publicul dvs.

Puteți utiliza webinarii gratuite pentru a vă promova produsele sau serviciile. Sau, puteți vinde bilete către webinar în sine. Asta, în cazul în care aveți informații valoroase pe care să le împărșiți.

12. Realizați o monetizare prin intermediul antrenoratului

Aveți abilități valoroase și capacitatea de a-i învăța pe alții? Luați în considerare să vă monetizați blog-ul prin începerea unui serviciu de coaching.

Coaching-ul înseamnă să oferiți clienților plătitori sfaturi personalizate. De exemplu, un ”antrenor” de blog-uri poate oferi sfaturi despre cum se obține mai mult trafic. Sau, cum poate fi construită lista de e-mail-uri, mai rapid.

Nișa dvs. de blog va determina tipul de coaching pe care îl puteți oferi. De exemplu, poate aveți un blog de modă.  Puteți oferi coaching și consultări pentru a vă ajuta publicul să își dezvolte stilul personal.

Puteți instrui oamenii prin telefon sau prin e-mail, chat video sau mesagerie instantanee. Puteți crea un formular de rezervare. Astfel, clienții dvs. pot configura prima sesiune cu dvs.

13. Începeți freelancing-ul pentru a câștiga bani

Puteți folosi blog-ul dvs. pentru a vă promova serviciile de freelancing. Este un alt mod popular de a face bani online.

Prin freelancing, nu trebuie să cheltuiți timp sau bani pentru a crea un produs. Trebuie doar să vă oferiți serviciile.

Credeți că nu aveți servicii de oferit publicului dvs.? Ați greșit! În calitate de blogger, sunteți deja un scriitor calificat. Astfel, puteți oferi servicii de scriere independentă pentru companii.

Blogging-ul este locul din care mulți scriitori freelanceri încep.

Puteți obține job-uri ca freelanceri pentru design grafic sau administrare social media. De asemenea, sunt disponibile posturi în contabilitate, web design și multe altele.

Trimiteți facturi și colectați plăți de la clienții dvs., utilizând un instrument precum FreshBooks.

14. Monetizare cu ajutorul brand-ului

La concerte, de obicei, vedeți o masă cu tricouri de vânzare, chiar în față. Dar știați că puteți monetiza blog-ul cu un brand?

O mulțime de bloggeri vând brand-uri pe blog. De exemplu, tricouri, pălării, carcase de telefon și alte produse fizice. Logo-urile sau sloganurile acestora se află pe blog. Celor mai mari fani le-ar plăcea să vă sprijine blog-ul, punându-vă în evidență.

15. Acceptați donații

Dacă cititorii dvs. vă adoră conținutul, uneori vă vor oferi bani dacă îi solicitați.

Când oferiți gratuit un conținut distractiv și valoros pentru oameni, nu este nimic rău în a cere donații. Chiar și website-urile populare precum Wikipedia cer donații de la utilizatorii lor.

Pentru a colecta donații de la cititorii dvs., puteți crea un formular de donație folosind WPForms.

Sfat bonus: creează o listă de e-mail-uri

Ar trebui să faceți încă un lucru dacă doriți să câștigați bani din blog. Realizați o listă de e-mail-uri. Regretul pe care îl au cei mai mulți bloggeri este că nu au început să construiască o listă mai devreme!

O listă de e-mail-uri vă va ajuta la:

 • sporirea veniturilor din marketing afiliat;
 • generarea de vânzări pentru cărțile dvs. electronice;
 • obținerea mai multor înregistrări webinar;
 • crearea mai multor înregistrări pentru cursul online;
 • vânzări mai multe de produse de brand.

Cu ajutorul marketing-ului prin email, puteți promova orice vindeți, direct publicului dvs. Persoanele care se abonează la lista dvs. de e-mail sunt cele mai interesate.

Astfel, devin persoanele cele mai interesate să se înscrie la cursul dvs. Sau să vă cumpere cartea electronică.

Deci, cum se crează o listă de e-mail-uri? Începeți prin a crea un popup de formular optin pe website-ul dvs. Aceste formulare optin de convertire vă vor ajuta să realizați rapid lista de e-mail-uri.

Întrebări frecvente despre monetizarea blog-ului dvs.

Mai aveți întrebări despre generarea de bani pentru blog-ul dvs.? Iată câteva întrebări populare despre câștigarea de bani cu ajutorul blogging-ului:

Cum câștigă începătorii bani?

Oamenii care abia încep, adesea se întreabă cum să câștige bani de pe blog. Dar, cea mai bună parte a blogging-ului este că oricine poate începe și câștiga bani.

Nu trebuie să aveți un blog super popular cu mult trafic pentru a câștiga bani. Aveți nevoie doar de câțiva cititori. Desigur, veniturile dvs. vor fi mici, la început. Dar, pe măsură ce blog-ul dvs. crește, veniturile vor crește odată cu acesta.

Pentru multe dintre metodele de mai sus, cu cât aveți mai mult trafic, cu atât câștigul este mai mare.

Puteți realiza o monetizare a blog-ului dvs. chiar dacă nu aveți prea mult trafic. Oferirea unui serviciu este o  modalitate de a începe. Aveți nevoie doar de câțiva clienți pentru a câștiga bani.

Ce website-uri de blog sunt cele mai bune pentru monetizare?

Alegerea celei mai bune platforme de blogging este un pas important pentru monetizare.

Mulți începători sunt tentați să aleagă o platformă gratuită de blogging, precum WordPress.com. În acest mod, încearcă să economisească bani. Însă, cu un blog WordPress gratuit, nu puteți monetiza blog-ul sau website-ul.

Vă recomandăm să folosiți WordPress.org. Cu un blog WordPress.org, aveți un control complet asupra website-ului dvs. Astfel, îl puteți monetiza în orice mod doriți.

Ce tipuri de blog-uri sunt cele mai populare?

Cele mai profitabile nișe de blogging sunt creditele ipotecare, finanțele sau împrumuturile. Pentru majoritatea oamenilor, un blog într-una dintre aceste nișe nu are rezultate.

În schimb, ar trebui să alegeți o nișă de blog care să poată fi profitabilă. De asemenea, să fie un subiect care vă pasionează.

Când vă pasionează subiectul, veți fi mai motivați să continuați să lucrați pe blog. În plus, pasiunea va străluci prin scrierea dvs. În acest mod, îi va ajuta pe cititori să se conecteze cu dvs.

Metodele de monetizare enumerate mai sus vor funcționa pentru aproape orice nișă. Astfel, nu există motive să vă obligați să scrieți pe subiecte plictisitoare.

Cât câștigă un blogger pe lună, din monetizare?

Suma de bani pe care o câștigați ca blogger depinde de o mulțime de factori. Modul în care ați monetizat blogul, în ce nișă vă aflați sau câtă muncă depuneți.

Blogging-ul nu este o schemă de îmbogățire rapidă. Poate dura mult timp și efort înainte de a putea obține un venit substanțial.

Cum pot începe un blog de succes?

Începerea unui blog și o monetizare rapidă sună minunat, nu? Dar, dacă sunteți nou în lumea blogging-ului, s-ar putea să vă gândiți de unde să începeți. Nu vă faceți griji! Cu informațiile oferite aici, v-ați format o idee despre ce aveți de făcut.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *