skip to Main Content
Mentenanță WordPress
Mentenanță WordPress
SEO
1. Mentenanța WordPress, 5 sfaturi pentru un website la cel mai înalt nivel
2. Guest posting, ghidul complet pentru bloggeri în 2020
3. Postare pe blog, cel mai bun moment pentru publicare
4. Monetizare pentru blog, 15 metode profitabile și dovedite

Mentenanța WordPress, 5 sfaturi pentru un website la cel mai înalt nivel. Paginile WordPress trebuie întreținute constant pentru a le menține în viteză.

Introducere

Ați simțit că website-ul dvs. WordPress a fost cam lent în ultima vreme? Să luăm exemplul instrumentelor muzicale care necesită ajustare ocazională. În mod asemănător, website-urile au nevoie de mentenanța WordPress. Acestea trebuie întreținute în mod constant pentru a le menține la un nivel înalt.

Dacă aveți un website de mult timp, sunt mari șanse de a avea nevoie de TLC.

Din fericire, puteți face câțiva pași simpli pentru a vă aduce website-ul dvs. înapoi în formă. Sarcinile pentru mentenanța WordPress sunt modalități permanente de a elimina ”balonarea”. Aceasta vă împiedică website-ul să atingă performanțele maxime.

Aceste tehnici sunt, de obicei, simplu de implementat. Vă vor ajuta website-ul dvs. să funcționeze cât mai bine posibil.

În acest articol vom parcurge cinci sfaturi ușoare pentru mentenanța WordPress. De exemplu, verificarea legăturilor rupte și optimizarea bazei de date. Înainte, vom vorbi puțin despre motivul pentru care sfaturile sunt atât de importante. Să începem!

De ce mentenanța WordPress continuă este vitală

Atunci când sunt neglijate, website-urile tind să acumuleze ”bloat”. Cu alte cuvinte, vor colecta fișiere inutile și alte scurgeri de memorie. Acestea ocupă spațiul server-ului și încetinesc website-ul.

După cum știți, viteza este crucială când vine vorba de website-ul dvs. Majoritatea vizitatorilor părăsesc website-urile care necesită mai mult de 3 secunde pentru a se încărca. Un website lent ar putea să vă coste afacerea.

79% dintre cumpărătorii online au spus că nu cumpără de pe website-uri cu un timp de încărcare mare.

Mentenanța WordPress este procesul de curățare a website-ului dvs. pentru a îmbunătăți experiența vizitatorilor. Când sunt efectuate corect, unele dintre beneficiile pe care le veți vedea includ:

 • viteza îmbunătățită a website-ului;
 • mai multe resurse de rezervă pe server-ul dvs;
 • un impuls pentru optimizare SEO, datorită îmbunătățirii vitezei și a legăturilor care funcționează corect;
 • o experiență de utilizator mai puternică. Toate paginile și informațiile website-ului dvs. vor fi actualizate și link-urile sale vor funcționa.

În acest moment, s-ar putea să vă întrebați ce pași trebuie să efectuați pentru mentenanța WordPress. În continuare, vom arunca o privire asupra celor mai bune sfaturi.

5 sarcini de întreținere pentru o funcționare fără probleme

Există multe lucruri pe care le puteți face pentru a îmbunătăți performanța. Vă puteți menține website-ul rapid și în formă, abordând doar câteva sfaturi. În secțiunile următoare, vom acoperi cele mai urgente 5 domenii pe care să ne concentrăm.

Cel mai bine este să îndepliniți toate aceste sarcini în mod regulat. De exemplu, cel puțin la fiecare trei până la șase luni.

1. Verificarea link-urilor rupte

Link-urile rupte sunt link-uri care nu duc nicăieri. Poate au fost introduse greșit de prima dată. Poate că adresele URL pe care le indică că au fost eliminate sau modificate. Link-urile sparte au, de obicei, o pagină de eroare 404.

Link-urile rupte contează, deoarece sunt problematice pentru SEO-ul website-ului dvs. De asemenea, pot oferi utilizatorilor o experiență frustrantă. Legăturile cu erorile 404 fac ca website-ul să arate dezordonat și dezorganizat. Chiar și atunci când nu este vina dvs.

Acesta este motivul pentru care e o idee inteligentă să vă scanați de rutină website-ul. Astfel, puteți găsi link-uri rupte. Le puteți localiza folosind una dintre cele două metode:

 1. manual, faceți click pe fiecare link pentru a vedea dacă funcționează. Acest lucru este posibil numai dacă aveți un website foarte mic sau o echipă dedicată. Verificarea link-urilor manual poate fi extrem de obositoare dacă ai mai mult de câteva postări și pagini;
 2. automat, este de preferat pentru majoritatea website-urilor. Există o serie de plugin-uri WordPress care oferă funcționalitate automată de verificare a link-urilor.

După ce găsiți un link rupt trebuie să îl eliminați sau să îl actualizați cu o nouă adresă URL. Apoi, puteți trece la următoarea sarcină.

2. Ștergerea fișierelor media neutilizate, un alt pas în mentenanța WordPress

Am fost cu toții acolo. Începeți să creați o nouă postare sau pagină, încărcați o imagine și apoi decideți că nu vă place. O înlocuiți cu o nouă imagine, dar cea veche rămâne în biblioteca media.

Aceste fișiere media neutilizate dăunează website-ul dvs., pur și simplu pentru că ocupă loc și resurse. O imagine externă nu este atât de rea. Cu toate acestea, efectul cumulativ a zeci de fișiere inutile poate face ca website-ul dvs. să funcționeze greoi.

Din fericire, puteți localiza fișierele multimedia neutilizate cu ajutorul plugin-ului Media Cleaner.

Acest instrument mută fișierele multimedia neutilizate într-un panou de administrare separat. Astfel, le puteți revizui și decide pe care dintre ele să le păstrați sau să le ștergeți. În acest fel, nu veți elimina din greșeală imaginile de care aveți nevoie.

3. Ștergerea de plugin-uri neutilizate

Plugin-urile sunt una dintre cele mai bune caracteristici în mentenanța WordPress. Cu toate acestea, fiecare plugin ocupă spațiu și resurse. Prin urmare, veți dori să le verificați periodic. Astfel, vă asigurați că fiecare plugin de pe website-ul dvs. este încă utilizat.

Puteți localiza plugin-uri neutilizate accesând secțiunea Plugins din panoul de administrare WordPress.

Examinați-le pe fiecare în parte. Nu le mai folosiți? Căutați plugin-uri pe care dezvoltatorul a încetat să le mai actualizeze. De asemenea, căutați-le pe cele care nu mai sunt compatibile cu versiunea dvs. de WordPress. Durează câteva minute pentru a le șterge pe cele de care nu mai aveți nevoie.

De asemenea, aveți posibilitatea de a găsi alte alternative mai bune. Avem o secțiune dedicată despre hosting WordPress, pe care v-o recomandăm.

4. Optimizarea bazei de date în mentenanța WordPress

În continuare, optimizarea bazei de date poate fi un ajutor uriaș în curățarea website-ului. Baza de date a website-ului dvs. conține și își structurează informațiile vitale. ”Curățarea” bazei de date este importantă, deoarece scapă de surplusul care blochează memoria website-ului. De exemplu, postări vechi de proiecte și comentarii șterse.

Vă puteți optimiza rapid baza de date prin instalarea plugin-ului Advanced Database Cleaner.

Acest plugin va căuta și șterge fișierele inutile. Nu trebuie să aveți cunoștințe în acest domeniu pentru utilizare. Versiunea pro (o achiziție unică de 30 USD) caută și șterge fișierele asociate cu plugin-urile vechi, șterse.

5. Eliminarea utilizatorilor de spam

Dacă website-ul dvs. permite adeziuni, atunci probabil că aveți o serie de înregistrări de utilizatori spam. Acestea sunt conturi false care se înregistrează pe website-ul dvs. Speranța lor este o posibilă aprobare a comentariilor lor de spam. În acest sens, vă propunem să parcurgeți articolul nostru legat de antispam.

Ștergerea acestor utilizatori ajută la îmbunătățirea vitezei website-ului. Se va crea spațiu suplimentar și memorie pe server-ul dvs. În mod evident, aceste beneficii se vor observa și în cazul unor servere dedicate. Puteți face acest lucru accesând secțiunea Users din panoul de administrare.

Verificați casetele de lângă utilizatorii care nu sunt legitimi. Apoi, din Bulk Actions, alegeți Delete.

Dacă nu sunteți sigur ce utilizatori trebuie eliminați, puteți utiliza un plugin precum Bulk Delete. Aceasta va găsi și șterge automat utilizatorii care îndeplinesc anumite criterii. Puteți preveni înregistrările suplimentare de spam prin instalarea unui alt plugin. Un exemplu în acest sens este CleanTalk.

Concluzie

După ce ați parcurs cele cinci sfaturi prezentate, website-ul dvs. ar trebui să funcționeze mai rapid și bine. Cu toate acestea, sarcinile pentru mentenanța WordPress nu se realizează o singură dată. Trebuie să aveți grijă de website-ul dvs. pe termen lung.

Astfel, veți dori să vă setați memento-uri pentru a reveni la această listă la fiecare trei-șase luni. Când apare memento-ul, aici sunt sfaturile de întreținere pe care doriți să le realizați:

 • remediază link-urile rupte;
 • șterge fișierele media neutilizate;
 • șterge plugin-urile neutilizate;
 • optimizează baza de date;
 • elimină utilizatorii de spam.

Aveți întrebări despre cum puteți efectua mentenanța WordPress pe website-ul dvs.? Spuneți-ne, în secțiunea de comentarii de mai jos!

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *