skip to Main Content
Guest Posting, Ghidul Complet Pentru Bloggeri în 2020
Guest posting, ghidul complet pentru bloggeri în 2020
Hosting
1. Alternative Bluehost, opțiuni pentru hosting WordPress
2. VPS Server, Istorie și Prezentare
3. Server dedicat, Când ar trebui să investesc într-un server dedicat?
4. SMTP, modalitatea de funcționare a celui mai utilizat protocol
5. Hosting în industria website-urilor pentru adulți, cei mai buni furnizori
6. Securitatea cibernetică, cele mai comune amenințări și cum le putem evita
7. XPath, un nou tip de atac de care trebuie să ne ferim
8. Securitatea sistemelor instituțiilor de învățământ
9. Găzduire web pentru dezvoltatori, informații și opțiuni
10. Găzduire Magento
11. Phishing, furturile de identitate
12. Plesk vs cPanel, ce aspecte trebuie luate în considerare
13. Securitate VPS, secretele pe care le poți utiliza în propriul beneficiu
14. Shared hosting, informații și prezentare pentru începători
15. GDPR (Regulamentul general privind protecția datelor)
16. Domenii, care este diferența dintre numele de domeniu și hosting
17. Găzduirea mai multor domenii, opțiuni și furnizori ai acestor servicii
18. Termeni Linux, 10 noțiuni cruciale pe care ar trebui să le cunoașteți
19. Guest posting, ghidul complet pentru bloggeri în 2020

Guest posting, ghidul complet pentru bloggeri în 2020. Utilizați guest posting ca parte a strategiei dvs. de blogging? Aveți o companie bună de hosting?

În ciuda presei proaste de acum câțiva ani, guest posting-ul este încă una dintre cele mai bune metode de a-ți promova blogul. Prin urmare, ar trebui să facă parte din strategia generală de blogging.

În acest ghid, veți descoperi avantajele guest posting-ului. Veți afla cum să implementați o strategie de succes pentru guest posting. Vă vom arăta cum puteți găsi website-uri potrivite și subiecte de cercetare. Luați în calcul orice idee și profitați la maxim de guest posting.

Să începem!

Ce este guest posting?

Guest posting, numit și blogging pentru un invitat, înseamnă să scrieți și să publicați un articol pe blogul altcuiva. Aspectul important este că semnătura este proprie. La rândul tău, poți invita pe cineva să scrie un guest post pentru blog-ul tău.

Guest posting este sigur pentru SEO?

Cu câțiva ani în urmă această industrie a guest posting-ului prospera. Putea fi regăsită aproape în fiecare nișă de bogging. Oamenii schimbau articole pe blog-urile celuilalt și se ajutau să obțină trafic organic. Acesta ajuta la creșterea clasamentului pentru rezultatele Google.

Unii bloggeri chiar câștigau bani. Percepeau o taxă de publicitate pentru a include link-uri către postările invitaților. Aceștia știau cât de valoros era acel backlink pentru invitat.

Dar orice încercare de a stimula clasamentul motorului de căutare în mod artificial este clasificată ca  ”black hat SEO” (pălărie neagră). Un tip de ”pălărie neagră” pe care Google îl urăște cu adevărat este schemele de legături. Acestea includ achiziționarea și vânzarea de link-uri, precum și legarea încrucișată excesivă cu alte website-uri.

Articole recomandate:

 

 

Momentul zero pentru guest posting

Toate acestea s-au schimbat atunci când Google și-a schimbat algoritmii de căutare. Sa întâmplat odată cu actualizarea Penguin în 2012. Apoi, chiar mai departe în 2014, când Matt Cutts a spus practic oamenilor să înceteze guest posting în scopuri SEO.

Guest posting-ul este terminat. Tocmai a devenit prea spam.

După unii a devenit clar ce a vrut să spună. ”Vreau doar să subliniez faptul că o mulțime de website-uri de calitate scăzută sau spam s-au atașat la guest posting ca strategie de creare a link-urilor”.

Guest posting-ul nu este mort, atât timp cât se face corect.

Asigurați-vă că scrieți conținut autentic și de înaltă calitate pe website-uri. Inclusiv în cazul unor postări de genul guest posting.

Avantaje ale postărilor guest posting

S-ar putea să vă întrebați de ce ar trebui să vă deranjați cu guest posting după cele întâmplate? Dar, este încă o strategie importantă pentru creșterea blog-ului tău. Iată cele mai importante beneficii ale guest posting-ului (atunci când sunt făcute corect):

 • Atingeți un public mai larg. Postarea pe alte website-uri înseamnă că mai multe persoane vă vor vedea conținutul;
 • Generați trafic cu referințe de calitate. Acei cititori noi pot vizita website-ul dvs. pentru a verifica celelalte conținuturi și oferte;
 • Creați-vă lista de e-mailuri. Guest posting-ul vă ajută să atrageți noi abonați și să îmbunătățiți generarea de conversii;
 • Câștigați mai mulți bani. Mai multe vizite pe website-ul dvs. vă pot ajuta să câștigați mai mulți bani prin produsele și serviciile pe care le oferiți;
 • Construiți și creșteți încrederea. Când website-urile de încredere, de înaltă autoritate, publică conținutul dvs., o parte din această încredere ajunge la dvs.;
 • Poziționează-te ca autoritate sau specialist. Publicarea de conținut de înaltă calitate pe website-uri externe îi ajută pe oameni să se informeze și să te recunoască ca specialist;
 • Măriți legăturile de intrare (backlinks). Guest posting-ul vă permit să adăugați link-uri backlinks pe website-ul dvs. și în conținut;
 • Creșteți autoritatea website-ului dvs. Crearea de link-uri de pe website-uri de înaltă autoritate este un factor de clasificare SEO important. Acesta ajută la îmbunătățirea poziției website-ului dvs. în paginile cu rezultatele căutării.
 • Creează-ți prezența pe rețelele de socializare. Când oamenii îți trimit o invitație de guest posting, vei primi etichete și mențiuni;
 • Construiți relații pe termen lung. Lucrul cu alți proprietari de blog și editori poate stimula relații de lungă durată și parteneriate viitoare.

Sfat bonus: ”Deveniți mai încrezător”. Cu cât veți publica mai mult pe website-uri de top, cu atât vă simțiți mai încrezător cu privire la abilitățile dvs. de scriere și cunoaștere a subiectului!

Urmați ghidul pas cu pas de mai jos pentru a începe guest posting:

Acest ghid reprezintă doar o direcție de urmat. Nu se dorește a fi o rețetă universal valabilă. Prin urmare aveți în vedere și strategia generală a blog-ului, dar și ce doriți să faceți cu el. Aspectul important pentru o strategie de guest posting sunt avantajele și autoritatea website-ului.

Pasul 1: Găsiți oportunități pentru guest posting

Primul pas este să găsiți website-uri care caută guest posting la rândul lor. Următoarele modalități reprezintă oportunități de identificare a invitațiilor pentru guest posting. Dar oportunitățile nu se rezumă doar la aceste modalități.

Utilizați șiruri de căutare Google

Puteți căuta pe Google folosind interogări precum:

 • [cuvânt cheie despre subiect] + ”scrie pentru noi”;
 • [cuvânt cheie despre subiect] +”guest posting”;
  [cuvânt cheie despre subiect] + ”a deveni un contribuabil”.

De exemplu, dacă ați dorit să scrieți un guest posting despre dresarea cățelușului, ați introduce: antrenament pentru cățeluși + ”scrieți pentru noi”. Vedeți rezultatele și identificați oportunitățile.

Vizionați rezultatele și notați website-urile care publică guest posting și căutați invitații.

Căutați pe Twitter

Puteți utiliza, de asemenea, interogări de căutare similare pe Twitter.

Accesați căutarea pe Twitter și introduceți un șir de căutare pentru guest posting.

Vizionați rezultatele și notați website-urile care publică acest gen de postări.

Verificați unde sunt cele mai actuale blog-uri din nișa dvs.

Când citiți blog-uri în nișa dvs., sunteți obligat să cercetați numele cunoscute care se extind.

Puteți căuta pe Google pentru a vedea unde sa mai postat în forma de guest posting.

Verificați AllTop

AllTop listează toate blog-urile de top din diferite categorii. Întoarceți-vă acolo, găsiți ce este disponibil în nișa dvs. și notați-le pe cele pe care le puteți contacta.

Nu toate website-urile vor accepta guest posting, dar veți putea găsi unele care fac acest lucru.

Verificați Listele de website-uri care acceptă guest posting

În loc să porniți de la zero, consultați liste de website-uri care acceptă guest posting.

Cu o simplă căutare pe Google ve-ți găsi rezultate necesare. Există o mulțime acolo pentru a vă menține ocupat!

Verificați unde publică concurenții dvs.

Puteți utiliza un instrument precum Ahrefs pentru a afla de unde vin link-urile de intrare ale concurentului. Nu toate vor fi guest posting, dar unele vor fi. De exemplu, alte website-uri pot fi conectate la ele ca referință.

În Ahrefs, accesați Site Explorer și introduceți domeniul concurentului dvs., de ex. herepup.com. Apoi selectați Backlinks din meniul din stânga pentru a obține o listă de backlinks.

În continuare, folosind filtrele, puteți restrânge selecția. Acum, rezultatele sunt mai relevante și afișează backlink-uri care sunt guest posting.

Încercați o șir de căutare avansată

Dacă cunoașteți un blogger invitat frecvent în nișa dvs., puteți utiliza o căutare avansată Google. Astfel puteți găsi website-urile pentru care a făcut un guest posting.

Din rezultate, puteți găsi câteva website-uri care acceptă guest posting în nișa pe care o urmăriți.

Pasul 2: Cercetează și pregătește-ți guest posting-ul

Acum, că ați găsit câteva website-uri de guest posting, este timpul să vă faceți temele.

În acest pas, veți învăța cum să:

 • evaluați website-urile potențiale;
 • cunoașteți proprietarul website-ului;
 • alegeți un subiect câștigător.

Evaluați website-urile potențiale

Nu toate website-urile pe care le-ați găsit la Pasul nr. 1 vor fi potrivite. De exemplu, dacă sunteți un blogger nou, atunci blog-urile mai mici vor fi potrivite pentru dvs. Dar dacă sunteți mai format, atunci veți dori să vizați website-uri mai mari.

Căutați website-uri pentru guest posting care:

 • Sunt în nișa ta (sau o nișă asociată). Nu are niciun rost să-ți pierzi timpul pe nișe care nu au legătură cu blog-ul tău. În acest fel vei atrage tipul greșit de vizitatori;
 • Publicați conținut de înaltă calitate. Nu doriți să fiți asociat cu un website care publică conținut slab;
 • Vă poate aduce trafic direcționat. Verificați dacă există o sinergie între website-ul potențial al invitatului și al dvs.;
 • Vă permite să faceți legătura într-o casetă bio a unui autor și (de preferință) în context. Aveți nevoie de un link înapoi la website-ul dvs. pentru a obține vizitatori;
 • Obțineți abonați la e-mail și adepți pentru reșelele de socializare;
 • Au o autoritate de domeniu bună. Puteți verifica autoritatea domeniului în mai multe instrumente SEO;

Notă: Autoritatea domeniului vă spune dacă website-ul cotat bine. Deasemenea, dacă va oferi o valoare bună în ceea ce privește link-urile și, eventual, traficul, dacă sunteți invitat acolo. Cu cât este mai mare numărul (pe o scară de la 0 la 100), cu atât mai bine.

Cunoașteți proprietarul blogului

Înainte de a începe să aruncați ideile dvs. pe un guest posting, trebuie să construiți o relație cu proprietarul website-ului. Proprietarii de blog-uri obțin eșecuri care au fost generate din șabloane uzate și greșite. Nu cădea în aceeași capcană.

Investiți timp pentru a afla tot ce puteți despre website:

 • urmăriți-le pe social media;
 • distribuie conținutul lor pe social media;
 • abonați-vă la newsletter-ul lor și răspundeți la e-mailurile lor;
 • citiți conținutul lor și lăsați comentarii semnificative.

Nu săriți peste acest pas. Este important să construiți o relație autentică în această etapă sau pașii următori nu vor reuși.

Alegeți un subiect câștigător

După ce ai înțeles bine website-ul țintă și ai dezvoltat o relație cu proprietarul blog-ului, poți începe să planifici anumite subiecte. Majoritatea website-urilor vizează cele mai populare postări pe prima pagină sau în bara laterală.

Verificați subiectele de tendință. Puteți utiliza BuzzSumo pentru a afla ce subiect este popular în nișa dvs. în acest moment. Dacă găsiți un subiect relevant care este distribuit pe scară largă, dar nu a fost publicat pe website-ul dvs. țintă, acesta este un subiect bun pentru a fi redat.

Priviți articolele publicațiilor individuale pentru a afla ce subiecte ar funcționa cel mai bine pentru ele. Uită-te la concurenții lor pentru a găsi idei de subiect, deoarece poate descoperi unele cuvinte cheie pe care concurența lor nu se clasează. Doar din considerentul că nu le-au identificat.

Pasul 3: Prezentați-vă guest posting-ul

În acest pas, puteți pune toate temele în joc. Încercați să evitați șabloane generice. Vizați un ton personalizat extrem de relevant.

Luați în calcul 3-5 idei de subiect, astfel încât invitatul să poată alege una. Mențineți e-mailurile scurte atunci când faceți pitching. Nimeni nu are timp să citească o pagină întreagă de text. De obicei, e-mailurile au baza în jurul a 3 propoziții și ideile subiectului.

Personalizați e-mailul utilizând numele proprietarului blog-ului. Ai pierdut timpul să îl găsești, așa că folosește-l acum. Dacă website-ul are linii directoare pentru plasarea și scrierea postărilor invitaților, asigurați-vă că le citiți mai întâi. În caz contrar, tonul dvs. ar putea fi respins imediat.

Pasul 4: Scrie-ți guest posting-ul

OK! Ai primit undă verde de la proprietarul blogului! Acum este timpul să scrieți postarea dvs. Nu uitați, primele afișări contează, așa că trebuie să vă asigurați că postarea dvs. de invitat are cel mai bun conținut. Nu vă lăsați în această etapă, expediind o postare doar de dragul de a posta.

Abordează guest posting-ul exact așa cum ai scrie pe blog-ul tău. Urmați toate sfaturile pentru a scrie postarea perfectă pe blog.

Iată un memento rapid:

 • creează un titlu pentru postarea pe blog;
 • conectați-vă cititorii cu o deschidere minunată;
 • faceți-o scanabilă cu subpoziții, propoziții scurte și puncte bine țintite;
 • utilizați imagini pentru implicarea vizuală;
 • adăugați link-uri interne și surse;
 • includeți un apel convingător la acțiune.

Pasul 5: Urmărirea

După publicarea postării dvs., trebuie să vă maximizați potențialul. Nu uitați, sunteți invitat. Și este politicos să stai în preajmă, să nu ”grăbești ușa”. Mai jos puteți vedea ce puteți face.

Răspundeți la comentarii

Luați o abordare activă pentru a verifica noi comentarii la postare pentru câteva săptămâni. Răspunde la toate comentariile, asa cum ai face pe blog-ul tău. Este o oportunitate de a construi mai multe relații cu bloggerii din nișa ta. Și poate chiar găsiți mai multe website-uri pentru postări asemănătoare.

Notă: Puteți începe aruncarea mingii cu un comentariu mulțumind gazdei dvs. pentru oportunitatea de a scrie pe blogul lor.

Promovează-ți postarea

Vei dori, să îți promovezi postarea pe social media și pe orice alte canale, la fel cum ai promova blog-ul tău. De exemplu, puteți spune abonaților dvs. despre postare și le puteți cere să o verifice.

Trimiteți o notă de mulțumire

Nu uitați să trimiteți proprietarului blog-ului o notă de mulțumire. Ați construit o relație, deci păstrați-o în viață. Nu știi niciodată, pot exista mai multe oportunități de a posta din nou. În plus, puteți să întrebați proprietarul blog-ului dacă vă pot recomanda oricărui alt website potențial pentru asemenea colaborări.

În aceste categorii de postări trebuie să aveți în vedere și atacurile de tip phishing.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *