skip to Main Content
Găzduire Magento
Găzduire Magento
cPanel/WHM
1. SMTP, modalitatea de funcționare a celui mai utilizat protocol
2. Securitatea cibernetică, cele mai comune amenințări și cum le putem evita
3. XPath, un nou tip de atac de care trebuie să ne ferim
4. Găzduire web pentru dezvoltatori, informații și opțiuni
5. Găzduire Magento
6. Phishing, furturile de identitate
7. Plesk vs cPanel, ce aspecte trebuie luate în considerare
8. Securitate VPS, secretele pe care le poți utiliza în propriul beneficiu
9. Shared hosting, informații și prezentare pentru începători
10. Găzduirea mai multor domenii, opțiuni și furnizori ai acestor servicii
11. Termeni Linux, 10 noțiuni cruciale pe care ar trebui să le cunoașteți

Găzduire Magento, alegerea unui furnizor potrivit de găzduire Magento este destul de grea. Piața de găzduire web crește mai rapid decât economia globală, cu un câștig de până la 16% prevăzut pentru 2019-2023 și o mărime totală a pieței de + 33 miliarde de dolari.

Aceasta înseamnă că există o disponibilitate uriașă de servicii hosting pentru branduri noi și consacrate. A face alegerea corectă pe o piață atât de vastă este foarte dificil. Scopul nostru este să vă ajutăm să decideți ce găzduire Magento, să alegeți.

Fie că aveți nevoie de hosting pentru un magazin online nou, fie că doriți un serviciu mai bun pentru un proiect existent, acest ghid este pentru dvs.

Ce este important și ce nu legat de găzduire Magento

Cel mai bun mod de a alege furnizorul de hosting potrivit este să știi exact ce cauți. Deci, chiar înainte de a începe căutarea – decideți ce este important pentru dvs. în web hosting și porniți interogarea de la idea respectgivă.

Performanță reală vs performanță percepută

Există două tipuri de performanță a website-ului, real și perceput. Ambele sunt importante.

Performanțele reale sunt mai importante pentru roboții motoarelor de căutare, cum ar fi crawler-urile Google. Ele măsoară parametrii tehnici ai magazinului dvs. online:

 • răspunsul serverului,
 • timpul de încărcare până la primul octet,
 • timpul de încărcare până la ultimul octet etc.

Performanța țintă aici este de 200 ms pentru time-to-first-byte și sub 2 secunde pentru time-to-octet. Se presupune că aceste valori nu influențează în mod direct clasamentul, dar, în același timp, le fac, deși indirect.

Deci nu le respinge în întregime. Google analizează o serie de valori ale comportamentului utilizatorului pentru a determina dacă magazinul online aduce valoare pentru client.

Dacă șederea utilizatorilor este scurtă, adâncimea vizualizării este scăzută și timpul mediu de vizită este abisal – nu vă mirați că site-ul dvs. se „scufundă” din ce în ce mai jos cu fiecare actualizare a indexului de căutare.

Găzduire Magento, performanță percepută

Aceasta este o măsură interesantă. Unii cercetători din UX susțin că este chiar mai important decât viteza reală a magazinului online. Vedeți? există două tipuri de viteză! Am încercat să explic acest lucru clienților noștri dar nu toți au înțeles pentru că este destul de complicat.

În afară de faptul că te plictisești dacă website-ul se încarcă greu, sau te loghezi în câteva secunde, ele pot trece rapid, sau lent. Să aruncăm o privire mai atentă asupra „timpului creierului” sau a performanțelor percepute și cum se compară cu „timpul real”. Dacă doriți ca un site web să se miște rapid, va trebui să-l optimizați.

Tipuri de gazduire Magento

Există mai multe tipuri principale de găzduire pe care trebuie să le înțelegeți:

 • găzduire partajată,
 • Găzduire VPS,
 • găzduire dedicată,
 • găzduire în cloud

Când priviți imaginea în ansamblu, fiecare tip de găzduire subliniază o valoare diferită a afacerii.

Gazduirea partajată se referă la hostingul pentru pentru începători, care este accesibil și rentabil. Este aproape întotdeauna găzduirea aleasă pentru noii proprietari de afaceri care nu fac decât să-și „ude picioarele”.

De ce spun acest lucru? Pentru că mai mult de 70%, dintre proprietarii de afaceri din mediul online, nu știu ce înseamnă un hosting bun. În cazul găzduirii Magento, discuția nu își are rostul! Magento este o platformă extrem de pretențioasă.

Aceste persoane sunt fie noi în comerțul electronic, fie nu știu nimic despre  Magento. Se uită în general să creeze de la zero un magazin online funcțional și nu sunt de obicei pregătiți să investească bani în infrastructură care este extrem de importantă.

Folosiți găzduirea partajată atunci când:

 • vrei să începi un magazin nou / să încerci o nouă idee de afaceri,
 • nu vă așteptați la mult trafic sau nu aveți idee câți vizitatori veți obține în primele luni (nu mai mult de 10 comenzi / zi),
 • aveți nevoie de suport tehnic bun (asigurați-vă că este cel puțin pe jumătate decent)
 • aveți un buget modest și doriți să economisiți bani pe infrastructură,
 • magazinul dvs. online este mic, nu are o tonă de extensii sau produse.

În general, găzduirea partajată pentru Magento este suboptimală. Căutați o altă o alternativă dacă se poate pentru că Magento este foarte stufos.

Server privat virtual, VPS

VPS este la fel de aproape de un server dedicat, real. Este o soluție de găzduire care îți oferă libertatea propriului server dedicat în mediul tradițional de găzduire partajată. Compromisul este că nu dețineți cu adevărat niciun hardware (dar, în același timp, puteți cere ajutor echipei de asistență tehnică dacă ceva nu merge bine).

VPS este o soluție solidă pentru 10-50 de comenzi pe zi și un trafic decent.

Serverul dvs. este o mașină virtuală, una dintre multe altele care rulează pe același server fizic. Chiar dacă împărțiți resurse cu alți utilizatori, nu ar trebui să vă faceți griji pentru RAM sau timp de procesare, pentru că veți primi un control garantat asupra a tot ceea ce ați plătit.

VPS împărtășește opiniile pro și contra similare cu un server dedicat, dar fără a fi nevoie să investești în infrastructură prea mult.

Gazduire dedicată, servere dedicate

Gazduirea dedicată permite proprietarilor magazinelor online Magento, să se concentreze pe soluții hardware personalizate. Configurarea fină a fiecărui aspect al infrastructurii dvs. Independența față de influența externă atât în ​​alegerile hardware, cât și pe cele software și o abordare în general DIY.

Este o soluție bună pentru magazinele Magento, cu 50-500 de comenzi noi în fiecare zi.

Dezavantajele sunt evidente. Un server dedicat este greu să mărească sau să scadă rapid. Este atât costisitor, cât și lent pentru a comanda o piesă, așteptați să ajungă și apoi solicitați pe cineva să o instaleze fizic în mașină.

Un server dedicat necesită cunoștințe despre mediul de găzduire Magento, așa că, dacă ceva nu merge bine, ești pe cont propriu sau puteți apela la o companie de specialitate.

Gazduirea dedicată este excelentă atunci când cunoașteți cifrele exacte de trafic de pe site-ul dvs. Aveți o educație solidă despre modul de configurare a mediului de găzduire și depanare a eventualelor probleme.

Opinii găzduire Magento, pe servere dedicate

Opinii Pro:

 • cea mai bună performanță pentru suma investită
 • flexibilitate ridicată în configurare și reconfigurare
 • securitate de top (dacă știți cum să o configurați corect securitatea sistemelor)
 • mult spațiu pentru experimentare și creare a unei soluții personalizate
 • excelent pentru activități de găzduire critice, trafic mare și securitate

Opinii un pic Contra!

 • opțiunile de scalabilitate sunt extrem de limitate
 • dacă aveți o problemă sau vă încurcați, sunteți pe cont propriu
 • cost inițial ridicat și cost ridicat de actualizare
 • greu și scump de declasat
 • are nevoie de personal administrativ pentru service și întreținere.

Utilizați găzduire Magento dedicată atunci când:

 • trebuie să creați o soluție extrem de personalizată, critică pentru aface
 • costul nu este o problemă
 • înțelegeți nevoile dvs. foarte bine și știți că puteți gestiona vârfurile de încărcare tipice
 • nu va trebui să vă supuneți sau să reduceți constant hardware-ul comandat
 • aveți nevoie de control deplin asupra tuturor – hardware, firmware și software-ul serverului dvs.

Gazduire cloud

Găzduirea în cloud se concentrează pe scalabilitate. Asta înseamnă că puteți avea un magazin online cu orice număr de comenzi. Important de reținut este faptul că până când nu aveți cel puțin 100 de comenzi pe zi, hostingul cloud nu este o soluție optimă.

Este o soluție excelentă pentru magazinele Magento, care au vârfuri marcante ale utilizatorilor sezonieri. Se așteaptă la sarcini extreme în timpul vânzărilor, evenimentelor speciale sau a vacanțelor.

Găzduirea în cloud este ușor de redus, ceea ce înseamnă că magazinul dvs. online rămâne receptiv și rapid. În același timp nu trebuie să plătiți pentru hardware-ul neutilizat.

Găzduirea în cloud nu este la fel de simplă în stabilirea prețurilor ca și alte soluții de găzduire. Cel mai frecvent este anunțat ca un serviciu de plată. În realitate, planurile de plată și scalarea sunt diferite pentru fiecare furnizor. Astfel încât trebuie să alegeți care dintre ele vi se potrivește cel mai bine.

Opinii despre găzduire Magento, pe servere cloud

Opinii Pro:

 • cea mai bună scalabilitate pentru banii Dvs.
 • obțineți cele mai multe avantaje ale unui VPS fără cele negative
 • este viitorul! În cele din urmă, hostingul cloud va înlocui găzduirea partajată și dedicată

Opinii Contra:

 • trebuie să vă gestionați găzduirea pentru a evita plata în exces pentru aceasta
 • unii furnizori oferă servere web de redimensionare și redimensionare numai după o repornire.  Aceasta poate duce la o utilizare mai mică decât perfectă și întreruperi ale experienței clienților
 • extrem de greu de configurat și de reconfigurat dacă nu aveți idee despre ceea ce faceți. Veți avea nevoie de o echipă la nivel de experți care să utilizeze toate avantajele cloud, fără a sacrifica viteza serverului
 • cheltuielile lunare de găzduire sunt mai mult sau mai puțin previzibile pentru un magazin online bine configurat. Dar, chiar și atunci vă puteți aștepta la unele fluctuații (în jur de 20-50%) lună de lună.

Folosiți cloud hosting când:

 • afacerea dvs. are o sezonalitate ridicată și trebuie să vă ridicați sau să coborâți de cel puțin 1-2 ori pe an
 • aveți nevoie de o mulțime de magazine online Magento, pentru dezvoltare / testare / demo-uri
 • magazinul dvs. online trebuie să fie online indiferent de situație. Hostingul cloud are redundanță și fiabilitate bună, deși pot exista anumite probleme de funcționare
 • recuperarea / controlul daunelor contează mai mult decât reducerea costurilor.

Suport tehnic găzduire Magento

Unele servicii oferă un mod convenabil de a configura și gestiona mediul de producție. Minunat, așa este?. Dar este mai important să alegeți un furnizor de hosting care oferă ajutor continuu în operațiunile cotidiene.

Căutați o echipă de experți fiabilă, cu experiență și utilă, care vă poate ajuta dacă ceva nu merge bine. Chiar dacă ai nevoie de ajutorul lor rar, este încă un lucru extrem de important să știi mereu că există oameni care te pot ajuta într-o situație dificilă.

Găsiți o echipă de asistență pentru clienți cu timp de reacție scurt și cunoștințe bune despre stiva tehnologică specifică. Nu fiți timizi să întrebați cât de bine sunt familiarizați cu instrumentele și tehnologia pe care le utilizați.

Specializarea Magento

Este important să alegeți pe cineva cu experiență vastă în găzduire Magento. Platforma are o mulțime de capcane ascunse și mecanisme complexe, astfel încât nu toată lumea va putea înțelege provocările dvs. specifice Magento.

Căutați un furnizor de hosting care are o echipă puternică de asistență Magento. Ne veți mulțumi cu siguranță mai târziu.

Copiile de rezervă și controlul daunelor

Afacerile cresc pe fiabilitate și încredere. Dacă website-ul dvs. este redus, pierdeți vânzări, clienți și poziționarea în rezultatele organice Google.

Pentru a atenua aceste riscuri, aveți nevoie de un sistem de backup solid și de o bună configurare a firewall-ului. Adresați-vă furnizorului dvs. de găzduire despre:

 • ce fel de copii de rezervă oferă
 • cât de des vor face copii de rezervă
 • indiferent dacă au sau nu o strategie de recuperare
 • ce vor face dacă site-ul web se va reduce
 • ce instrumente au pentru protejarea împotriva virușilor și atacurilor DDoS (scut, scanare, curățare, recuperare)
 • ce se întâmplă în timpul unei defecțiuni hardware
 • care este timpul lor de reacție normal și care va fi în timpul unei urgențe

Cu cât veți primi răspunsuri mai complete, cu atât mai bine. Nu ezitați să puneți alte întrebări care sunt importante pentru dvs.

Integrarea cu soluții terțe

În afara oricărei opinii, Magento implicit nu este o platformă ușoară. Funcționează cel mai bine atunci când este integrat cu o soluție de gândire a cache-ului bine gândită, cum ar fi Redis și Vernis.

Verificați dacă potențialul dvs. furnizor de găzduire cunoaște bine aceste instrumente și se integrează confortabil cu ele. Dacă nu, va trebui să alegeți o soluție de hosting de la Magento și este foarte scumpă.

CDN-ul este o altă parte crucială a strategiei de optimizare și găzduire Magento. Asigurați-vă că furnizorul dvs. de găzduire susține CDN-ul dvs. la alegere (sau oferă o alternativă mai bună). Asigurați-vă că are o bază de cunoștințe de integrare adecvată în cazul în care aveți nevoie de ajutor.

Recenzii, mărturii și premii pentru industria Dvs.

Nu urmăriți cel mai mic ofertant de găzduire Magento. Nu uitați că pentru a face o ofertă la prețuri reduse, acest furnizor va trebui să taie colțurile undeva. Cel puțin ar trebui să știți unde face potențialul dvs. furnizor de găzduire aceste oferte „bune”.

Uitați-vă la liderii pieței. Le vei identifica din varietatea de recenzii pozitive, mențiuni generale, recomandări personale și mărturii ale clienților. În același timp, nu sugeram să vă bazați complet pe opiniile altor persoane, este posibil să doriți doar să le luați în considerare.

Alegerea unei gazde web solide chiar și pentru ceva la fel de grozav ca Magento, poate fi o propunere provocatoare. Datorită marketingului afiliat și a altor sponsorizări, există numeroase surse care au cedat tentației și au dat recenzii mincinoase.

Dacă sunteți în căutarea unei recenzii solide despre găzduire Magento, aveți grijă de recenzorii care sunt dispuși să-și consolideze textul cu date reale. Este cu adevărat dificil să te argumentezi cu fapte.

Aceștia își fac timp să facă teste ample și să efectueze analize în departament, cum este cel pe care îl prezentăm și noi.

Locația, un lucru extrem de important

Ne-am gândit la Internet ca la un lucru eteric, fără cabluri, care funcționează prin aer. Dimpotrivă, chiar și în 2020, suntem în mare măsură dependenți de cablurile de date terestre și submarine, care conectează umanitatea.

Deci, dacă majoritatea bazei dvs. de clienți se află în România, nu este o idee bună să găzduiți un site web în SUA și invers. Căutați un furnizor de găzduire Magento din România. Acest lucru vă va face magazinul online mai rapid pentru toți clienții europeni.

Dacă publicul dvs. țintă este atât de divers încât nu puteți determina care locație este cea mai bună, alegeți centrul de date cel mai apropiat de majoritatea clienților. Instalați un serviciu CDN pentru atenuarea parțială a ping-ului mai mare pentru toți ceilalți.

Dacă puteți alege între un hub de conexiune mare, cum ar fi Londra sau un mic centru de date regional, mergeți cu hub-ul.

Acesta va oferi o conectivitate mai bună cu oricare alt loc din lume, ceea ce se va traduce într-un răspuns de server mai scurt și o experiență mai bună a utilizatorului.

Mediu server, sistemul de operare folosit

Ca proprietar de afaceri, de fapt nu ar trebui să vă intereseze prea mult dacă mediul serverului dvs. este construit în jurul Linux sau Windows pentru găzduirea Magento. Cu toate acestea, ca webmaster ar trebui să știți că Linux este mult mai popular pentru majoritatea aplicațiilor de server.

Windows este folosit doar pentru cazuri extrem de specifice în care nu poate fi evitat. De asemenea, nu este gratuit!

Alegerea distribuției Linux potrivite este adesea o problemă de gust. Există o mulțime de alternative bune aici, de la RedHat la CentOS și tot ce este între ele. Recomandarea noastră personală va merge la CentOS, sau Ubuntu, dar puteți încerca și Fedora sau Debian.

Rețineți că în unele cazuri de utilizare necesită un sistem de operare specific care funcționează mai bine într-un anumit scenariu. De exemplu, dacă proiectul dvs. se bazează foarte mult pe o arhitectură de microservice și pe containere, CoreOS va fi de departe cea mai bună alegere aici.

Deci, deși s-ar putea să aveți preferatele Dvs., sisteme de operare, unele setări excelează pur și simplu în anumite fluxuri de lucru.

Recomandări de găzduire Magento conform PCI

Cumpărând online, clienții dvs. trebuie să fie siguri că le oferiți cele mai bune opțiuni de securitate cibernetică. Atunci când împărtășesc cu dvs. datele despre cardul de credit, afacerea dvs. este responsabilă pentru recepția, procesarea și stocarea în siguranță a acestor date.

În lumea ideală, ar trebui să cauți un furnizor de servicii PCI DSS 3.2 Nivelul 1, cea mai înaltă certificare disponibilă pentru gazdele web. Desigur, dacă veți lucra cu cele mai mari mărci de găzduire web, cum ar fi Amazon Web Services, MS Azure sau Digital Ocean (cu majoritatea centrelor de date compatibile cu PCI-DSS), aceasta nu va fi o problemă.

De regulă, nu recomandăm găzduirea partajată pentru niciun magazin Magento, oricât de mic ar fi. Doar nu o face, asta este opinia noastră. Atât Magento 1 cât și Magento 2, au nevoie de o tonă de resurse care trebuie să fie disponibile pentru serverul Magento, 24/7.

Resursele serverului

Împărtășirea puterii de calcul și a memoriei RAM cu alte website-uri, va face ca Magento să fie lent. Economiile de costuri nu merită. Pierderea clienților și vânzările potențiale ale unui website lent vă vor costa mai mult pe termen lung. Opinia noastră este să alegeți o soluție decentă de găzduire Magento.

Ce ar trebui să știți despre prețurile platformei Magento

Costul platformei de comerț electronic Magento 2, variază în funcție de ediția pe care o utilizați și de opțiunea de găzduire Magento pe care o alegeți. În prețurile afișate este inclusă găzduirea.

Magento 2 Community Edition (CE) continuă să fie open-source și gratuită, dar este o alegere foarte proastă. Licențierele Magento 2 Enterprise Solutions Edition (EE) variază între 22.000 și 125.000 USD pe an. Reduceri se pot face pe baza veniturilor brute anuale preconizate din vânzări.

Magento 2 oferă acum o opțiune de găzduire în cloud numită Enterprise Solutions Cloud Edition (ECE) care combină licențiere și găzduire administrată bazată pe AWS și variază între 40.000 USD și 190.000 USD pe an.

Pe mine personal, mă amuză aceste prețuri extraterestre! Mă întreb, câte companii din România, folosesc astfel de platforme. Versiunea Magento Community Edition (CE), este într-adevăr gratuită dar eu aș alege WordPress, Prestashop sau CS-CART.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *