skip to Main Content
Domenii, care este diferența dintre numele de domeniu și hosting
Domenii, care este diferența dintre numele de domeniu și hosting
Hosting
1. Alternative Bluehost, opțiuni pentru hosting WordPress
2. VPS Server, Istorie și Prezentare
3. Server dedicat, Când ar trebui să investesc într-un server dedicat?
4. SMTP, modalitatea de funcționare a celui mai utilizat protocol
5. Hosting în industria website-urilor pentru adulți, cei mai buni furnizori
6. Securitatea cibernetică, cele mai comune amenințări și cum le putem evita
7. XPath, un nou tip de atac de care trebuie să ne ferim
8. Securitatea sistemelor instituțiilor de învățământ
9. Găzduire web pentru dezvoltatori, informații și opțiuni
10. Găzduire Magento
11. Phishing, furturile de identitate
12. Plesk vs cPanel, ce aspecte trebuie luate în considerare
13. Securitate VPS, secretele pe care le poți utiliza în propriul beneficiu
14. Shared hosting, informații și prezentare pentru începători
15. GDPR (Regulamentul general privind protecția datelor)
16. Domenii, care este diferența dintre numele de domeniu și hosting
17. Găzduirea mai multor domenii, opțiuni și furnizori ai acestor servicii
18. Termeni Linux, 10 noțiuni cruciale pe care ar trebui să le cunoașteți
19. Guest posting, ghidul complet pentru bloggeri în 2020

Domenii, care este diferența dintre numele de domeniu și hosting. Domeniu și hosting desemnează două lucruri fundamentale pentru existența oricărei pagini.

Introducere

Vă decideți să creați un website pentru compania sau serviciul dvs. O să vă confruntați cu o serie de acronime și termeni complicați. CSS sau HTML pot crea confuzie celor care nu sunt obișnuiți cu limbajul folosit în crearea și întreținerea paginilor.

În acest scenariu, doi termeni pot provoca o serie de confuzii majore. Domenii și hosting, desemnează două lucruri fundamentale pentru existența oricărei pagini. Înțelegerea modului de funcționare este primul pas către crearea unui website de succes.

Caracteristici cheie ale unui server de hosting

Un server de hosting este ”spațiul virtual” în care se stochează conținut multimedia, script-uri, fișiere CSS. Nu în cele din urmă, este locul în care includem și codul HTML al unei pagini web. Acestea pot fi furnizate gratuit sau prin servicii plătite și diferă în principal prin caracteristicile lor de control.

O soluție de hosting gratuită, de exemplu, poate include publicarea bannerelor publicitare pe pagina web. Ar reprezenta o contrapartidă pentru utilizarea serviciului. Suportul, precum și resursele sunt, de asemenea, limitate.

Limitările, însoțite de spațiu de stocare redus și utilizarea limitată a bazelor de date au un scop. Sunt, adesea, direcționate pentru a încuraja utilizarea planurilor plătite.

Serviciul de hosting plătit oferă deja un control și o disponibilitate mai mare. Puteți alege un plan care să aibă caracteristicile de care aveți nevoie pentru website-ul dvs. În cele mai multe cazuri, asistența clienților rulează 24 de ore pe zi.

De asemenea, serviciile plătite de hosting nu servesc reclame pe website-ul dvs.

Hosting, ce alegere trebuie să faci?

În timpul angajării unui serviciu de hosting, trebuie evaluate mai multe detalii. Prin această analiză se vor defini soluțiile care se potrivesc cel mai bine nevoilor unui website. Atât din punct de vedere al resurselor, cât și al controlului.

Primul pas este să verificați cantitatea de spațiu care va fi necesară pentru găzduirea paginii. Nu există nicio modalitate de a obține o valoare precisă. Verificând nivelul resurselor, numărul de imagini și alte conținuturi ce vor fi utilizate, vă puteți face o idee.

În orice caz, acordați prioritate serviciilor scalabile. În acest fel, compania dvs. poate extinde spațiul disponibil ori de câte ori este necesar.

De asemenea, este indispensabilă definirea mărimii publicului la care se dorește a se ajunge. Aceasta permite o evaluare mai bună a mărimii traficului lunar care va fi contractat. O măsurătoare trebuie utilizată pe mai multe planuri.

În acest caz, regula este simplă: cu cât numărul de vizitatori este mai mare, cu atât traficul este mai mare.

Hosting și problema de securitate online

Opțiunile de control nu trebuie ignorate. O pagină poate fi cheia de acces pentru o mulțime de informații private. În acest sens, compania contractată trebuie să ofere mai multe opțiuni. Cu atât mai mult celor care doresc să folosească date sensibile în securitate online.

Protocoalele de securitate definesc modul în care afacerea va trata tranzacțiile digitale. Astfel, alegeți servicii care au securitatea ca prioritate.

Panoul de administrare ar trebui să permită accesul ușor la toate resursele utilizate de companie. Prin intermediul acestuia, puteți crea conturi noi, modifica permisiunile și contracta resurse noi.

Server-ul de hosting este utilizat pentru a accesa resurse critice? Compania trebuie să evalueze timpul de funcționare al serviciului. În mod ideal, ar trebui să rămână disponibil pentru mai mult de 99% din accesări.

Astfel, numărul de utilizatori afectați de o blocare a sistemului va fi cât mai redus. Poate societatea are nevoie de înregistrări de acces pentru evaluarea și crearea operațiunilor de marketing. Căutați soluții care să susțină instrumentele de analiză.

Caracteristici cheie ale unor domenii

Aceste domenii funcționează ca o adresă pentru website-uri. Este ”traducerea” IP-ului server-ului pe care pagina este găzduită la o adresă scrisă. Prin intermediul acestora, putem accesa orice conținut prin intermediul web-ului.

Structura unei adrese URL variază în funcție de tipul de adresă. Pagini cu adresa finală în ”.ro”, de exemplu, sunt setate pentru servicii de afaceri. Cei cu ”.gov” sunt rezervate instituțiilor guvernamentale, în timp ce ”.org” pentru organizații neguvernamentale.

O adresă completă va fi sub forma ”http://www.nume-de-website.ro”. HTTP ajută browser-ul să identifice protocolul de comunicare, în acest caz, Protocolul de transfer de hipertext.

Acel ”www” se referă la faptul că pagina este disponibilă pe World Wide Web. Mai apoi, este introdus numele paginii. În cele din urmă, în ultimele două diviziuni, se introduc indicatorii tipului de domeniu. În încheiere avem menționată adresa finală, în funcție de țara despre care este vorba.

Nu este întotdeauna necesar să tastați toate aceste date pentru a accesa o pagină. Nevoia de a intra pe „www” înainte de accesarea unor domenii a fost eliminată. Nu mai este o noutate să găsiți pagini fără steagul țării la sfârșitul adresei URL.

Cum să realizează angajarea unor domenii

Angajarea unor domenii este un proces relativ simplu. Odată verificată disponibilitatea domeniului, prin intermediul unor companii de hosting, puteți înregistra domeniul. Veți completa o înregistrare, urmând ca mai apoi să achitați suma necesară.

După înregistrarea domeniului și confirmarea plății, trebuie să configurați valorile DNS. În acest mod, domeniul va funcționa pe website-ul dvs. DNS este responsabil pentru conversia domeniului dvs. în adresa IP a server-ului de hosting. Este locul în care se ”depozitează” website-ul.

Valorile DNS vă vor fi puse la dispoziție de către furnizorul de servicii hosting.

Reînnoirea înregistrării domeniului se realizează anual. Este posibilă înregistrarea unui domeniu pe o perioadă mai mare de 1 an. Pur și simplu selectați un număr de ani dorit, în momentul înregistrării.

La reînnoire, dacă utilizatorul ratează termenul, adresa va fi blocată timp de câteva săptămâni. Atunci când sunt blocate, aceste domenii vor fi dezactivate.

Cu toate acestea, pot fi recuperate de persoana care le-a înregistrat. Este suficient să se plătească valoarea reînnoirii. Dacă domeniul nu este reînnoit, acesta expiră și poate fi înregistrat de orice altă persoană interesată.

Având un hosting și un domeniu înregistrat, trebuie doar să configurați DNS. Astfel, cele două servicii vor putea ”comunica” între ele. Website-ul dvs. va funcționa cu domeniul pe care l-ați ales.

Cum ajută aceste domenii și hosting-uri la crearea unui website

Nu sunt modalități de a crea și publica o pagină web fără un hosting server și înregistrarea unui domeniu. Ambele se articulează, împreună, astfel încât oamenii să poată accesa conținut pe web.

Dacă server-ul de hosting ar fi o casă, domeniul ar fi adresa sa, permițând oricui să-l găsească pe internet.

Acestea sunt două elemente de bază ale oricărei pagini. Societatea trebuie să definească precis serviciile utilizate pentru înregistrarea domeniului și stocarea paginii web.

În acest fel, va evita neplăcerile și va asigura fiabilitatea website-ului. În plus, domeniul trebuie să fie ușor de reținut. În acest fel, oamenii se vor putea întoarce întotdeauna pe website-ul dvs.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.